7. Uluslararası Helal ve Tayyib ürünler konferansı

7. Uluslararası Helal ve Tayyib ürünler konferansı

YAŞAM Haberleri

Nüfusu 2 Milyara ulaşan İslam dünyası dininin gereği olan Helal ve Tayyib ürün arama eylemini her geçen gün güçlendirerek sürdürmektedir.

Ülkemizde ve çeşitli ülkelerden konularında uzman ve saygın bilim adamlarının buluştuğu 7. Uluslararası Helal ve Tayyib ürünler konferansı 6 Eylül 2014 tarihinde CNR Fuar Merkezi Yeşilköy, İstanbul'da gerçekleştirildi. nbsp;


Konferansımızın konuları; nbsp;


- Helal Et Üretiminde kesim öncesi ve sonrası Endüstriyel Uygulamadaki sorunlar
- Gıda, kozmetik ve ilaçlarda kullanılan katkı maddelerinin Helal sertifikalı üretimde kullanımı
- Transgenik ürünlerin (GDO)'nun sağlık üzerine etkileri, GDO'lu ürünler Helal Sertifikalandırılabilir mi?
- Turizm, yemek ve havayolu gibi hizmet sektöründe Helal Sertifikalandırmanın gereksinimleri nbsp;


GİMDES bu yıl uluslararası 7.Helal ve Tayyib Ürünler Konferansını organize ederek 15 ülkeden davet ettiği birbirinden kıymetli konuşmacının 4 ana konuda sunduğu tebliğleri ile bütün İslam ümmetinin en çok ihtiyaç duyduğu helal lokma sorumluluğuna çözüm sunmaya çalışmaktadır.




SONUÇ BİLDİRGESİ: nbsp;


1-Helal et tedarikinin güvence altına alınması Müslümanlar için hayati öneme sahiptir. Bundan dolayı İslam'a uygun hayvan kesimi kaçınılmazdır. Kesimhanelerde İslam'a uygun elle ve bir müslüman kasab tarafından kesimin gerçekleşmesi zaruridir. 1400 yıldır İslam Ümmeti tarafından uygulana gelen İslami kesim, batılı güçlerin iddia etikleri gibi, iptidai ve hayvana eziyet içeren bir uygulama değildir. nbsp;


2-Helal kesimi zedeleyebilecek sorun oluşturma ihtimali olan sersemletme metodu fıkıhçılar, uzmanlar ve endüstri temsilcileri tarafından iyi tetkik edilerek İslami kurallara uygun olması sağlanmalıdır. nbsp;


3-Helal ve Tayyib kalite bütün kalitelerin üstündedir. Gıda güvenliğinde, hijyen, sağlık vb. özellikleri de içeren en güvenilir kalitedir.


4-Uluslararası alanda İslam ümmetinin maslahatı için helal sertifikalandırma kurumlarının dikkate alacağı tek bir standart olmalıdır. Bu standardın hazırlanmasında sadece Müslüman ve Ehil Helal Sertifikalama çalışmaları yapan kurumlar veya kişiler iştirak edebilirler. Avrupa Birliği veya farklı gayri Müslüm organizasyonlar bu standartların hazırlanmasında taraf olamazlar.


5-Dünya İslam ümmetinin helal gıda denince sadece helal et anlayışı artık son bulmuştur.


6-Gıda, Kozmetik ve İlaçlarda dünya İslam ümmeti ve bütün insanlık için içeriğinde ve üretim sisteminde şüphe dahi taşımayan ürünler üretilmelidir. Dünya çapında Helal sertifikalı güvenilir Helal markalar oluşturulmalı ve desteklenmelidir.


7-İlaç ve kozmetik ürünlerin helal üretim sistemine uygun üretimi Müslümanlar ve insanlık için acilen gerçekleştirilmelidir.


8-Sağlık alanında kullanılan malzemelerden başlayarak ilaçlara kadar sağlık konusunda her aşamanın helal kontrolden geçmesi ve İslam'a uygun helal ilaç üretiminin olması kaçınılmazdır. İlaçlar ve sağlığın bütün aşamaları haram kaynaklı içeriklerden arındırılmalıdır.


9-GDO'lu ürünler helal sertifikalandırma sisteminde yer almamalıdır.


10-Hizmet sektöründe öncelikle Helal turizm bütün dünya İslam ümmetinin en büyük ihtiyaç duyduğu alanlardan biridir. Helal turizm sorunu yapılacak çalışmalar neticesinde çözümlenmelidir.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...