Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pedal çevirerek dünyayı dolaşıyorlar

/ Kaynak: AA
Pedal çevirerek dünyayı dolaşıyorlar

YAŞAM Haberleri  / AA

İspanya'nın Bilbao kentinden yaklaşık 4 ay önce bisikletleriyle dünya turuna çıkan maceraperest çift, İnebolu ilçesine geldi

Emekli polis memuru 40 yaşındaki Fernando Dominguez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Veronika ile İnebolu'ya kadar 4 bin kilometre pedal çevirdiklerini söyledi.Türkiye'den Gürcistan'a geçeceklerini anlatan Dominguez, "Daha sonra Ermenistan, İran, Hindistan, Tayland, Çin, Moğolistan, Kazakistan, Özbekistan ve diğer ülkelere gideceğiz. Yaklaşık 40 bin kilometre yol katederek, 4 yıl sonra tekrar İspanya'ya ulaşmayı hedefliyoruz. Yolculuk sırasında bir takım zorluklarla karşılaşsak da güzel anılar yaşıyoruz" dedi.
Dominguez, bisikletin insanlar için hem ekonomik hem de sağlıklı bir ulaşım aracı olduğunu, yol boyunca farklı kültürlerden insanların yaşam tarzlarını görüp, ülkeleri tanıma fırsatı da bulduklarını dile getirdi.
Çift, bir süre dinlendikten sonra İnebolu'dan ayrılacaklarını kaydetti.
Pedal çevirerek dünyayı dolaşıyorlar

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...