Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Başbakan olmanın gereğini yap" diyorum

/ Kaynak: AA
"Başbakan olmanın gereğini yap" diyorum

Politika Haberleri  / AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, akşam yemeğinde bir araya geldiği gazilerin sorunlarını, taleplerini dinledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'na yazdığı mektupla ilgili, ''Bana bu konuda gelen bir tepki yok. 'Başbakan olmanın gereğini yap' diyorum ben. Bu kadar açık, bu kadar net ve bekliyorum" dedi.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından gazetecilerin ''Yazdığı mektupla ilgili Başbakan Davutoğlu'nun değerlendirmesini'' sorması üzerine Kılıçdaroğlu, ''Daha önce Sayın Davutoğlu benimle muhatap olun demişti. Bir özel bankayla ilgili açıklamaları başkası yaptı. Bankacılık çok duyarlı bir alan. Konuşurken çok dikkatli olmak gerekiyor. Bankacılık, bir güven kurumu aynı zamanda'' diye konuştu.

Yapılan açıklamaların Bankalar Yasası'na aykırı olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

''Bir bankayı, bir kamu görevlisi, bir cumhurbaşkanı, bir başbakan batıramaz, batırmamalıdır. Çünkü bunun faturasını Türkiye, çok ağır geçmişte ödedi. Ben, bu duyarlılığa dikkatini çektim. Siz gerçekten başbakan olarak görev yapmak istiyorsanız ve 'Ben başbakanım' diyorsanız, Bankalar Yasası'nın gereğini yapın. Bana bu konuda gelen bir tepki yok. İşte, 'Kılıçdaroğlu şunu söyledi, bunu söyledi.' Benim söylediğim daha farklı. Başbakansan başbakan olmanın gereğini yap diyorum ben, bu kadar açık, bu kadar net ve bekliyorum. Yapacak mı, yapmayacak mı bunu göreceğiz.''

''Kılıçdaroğlu sorunlarımızı dinledi''

Görüşmeyle ilgili gaziler adına konuşan gazi Koray Gürbüz, yarın Gaziler Günü olduğunu, bu amaçla bir araya geldiklerini ve sorunlarını dile getirdiklerini söyledi.

Gürbüz, ''Kılıçdaroğlu, bizi dinledi ve not aldı. Gerekli çalışmaları yapacağını belirtti'' dedi.

Bu ülke için birer değer olduklarını ifade eden Gürbüz, kendilerinin de söz hakkı bulunduğunu kaydetti.

Gazilere de ikinci iş hakkının verilmesini talep ettiklerini anlatan Gürbüz, terör örgütüyle pazarlık yapılmaması gerektiğini söyledi. Bu ülkenin bütünlüğüne yönelik her türlü tehdide karşı olduklarını ifade eden Gürbüz, ''Biz bu ülkenin değerleri için kolumuzu, bacağımızı verdik. Bunun hiç mi anlamı yoktur'' dedi.

Gürbüz, Gaziler Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenleyeceklerini, 21 Eylül'de ise Anıtkabir'i ziyaret edeceklerini bildirdi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...