BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Portakal, kanser riskini azaltıyor

Portakal, kanser riskini azaltıyor

Avustralya’da yapılan bir araştırma, günde bir portakalın bazı kanser türlerini insandan uzak tutabildiğini ortaya koydu.



CANBERRA - Avustralya’da yapılan bir araştırma, günde bir portakalın bazı kanser türlerini insandan uzak tutabildiğini ortaya koydu. Hükümete bağlı bilimsel ve sanayi araştırma kurumu CSIRO, turunçgiller familyasından meyve tüketmenin ağız, gırtlak ve mide kanserleri riskini yarı yarıya azaltabildiğini belirledi. Araştırmada, günde tüketilmesi tavsiye edilen 5 porsiyon sebze-meyvenin yanı sıra alınacak bir portakal ya da aynı familyadan bir meyvenin, felç riskini de yüzde 19 oranında azaltabildiği belirtildi. CSIRO uzmanlarından Katherine Baghurst, turunçgillerin içerdikleri antioksidanlarla vücudu koruduğunu, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, tümör büyümesini önlemeye ve tümör hücrelerinin normalleşmesine yardımcı olduğunu söyledi. Turunçgillerin kalp-damar hastalıkları, obezite ve diyabet riskini azalttığı da belirtildi.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 109156
    % 1.14
  • 3.8206
    % -0.38
  • 4.5076
    % 0.05
  • 5.1028
    % -0.67
  • 153.399
    % -0.43
 
 
 
 
 
KAPAT