İskoçya'da tarihî gün

İskoçya'da tarihî gün

DÜNYA Haberleri

'Özgürlük' için İngiltere ile savaşan ve 1707 yılında Birleşik Krallık'ın boyunduruğuna giren İskoçya, bağımsız bir devlet olma fırsatını yakaladı.

1200'lü yıllardan itibaren 'özgürlük' için İngiltere ile savaşan ve 1707 yılında Birleşik Krallık'ın boyunduruğuna giren İskoçya, tam 307 yıl sonra bağımsız bir devlet olma fırsatını yakaladı. 5.5 milyon nüfusa sahip ülkede 16 yaşın üzerindeki 4.2 milyon İskoç sandığa gidecek. İskoçya'da, yüzde 30'u İngiliz vatandaşlığı bulunan yaklaşık 2 bin 500 Türk vatandaşının yaşadığını söyleyen ayrılıkçı İskoç Ulusal Partisi'nin (SNP) Dumfriesshire Bölgesi Branşı Başkanı Sıtkı Nalcı, "İskoçya, dünyanın şu anda 8'inci en zengin ülkesi. İngiltere ise 14'üncü en zengin ülkesi. İngiltere'deki petrol kaynaklarının yüzde 98'i İskoçya'da. İskoçya'da her kişi, İngiltere'ye göre 800 sterlin daha fazla İngiltere ekonomisine katkı yapıyor. Referandumdan evet çıkmalı" dedi. İskoçya bölgesel hükümetinin Dış İlişkiler ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Hamza Yusuf, "Bence İskoçya'daki Müslüman toplumun 3'te 2'si referandumda 'bağımsızlığa evet' oyu kullanacak" dedi. Referandum sonucunun cuma sabahına kadar belli olması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...