Karada askerimiz olmayacak

Karada askerimiz olmayacak

DÜNYA Haberleri

Obama, Irak'ta terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı karada çarpışmak üzere muharip asker konuşlandırmayacaklarını yeniden teyit etti.

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan Ordusu'nun Ortadoğu'daki operasyonlarından sorumlu ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM) Florida-Tampa'daki ana karargahını ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "İster Irak ister Suriye'de olsun, bu teröristler El Kaide'nin zaten bildiği bir şeyi öğrenecekler: Biz ne diyorsak yaparız. Kolumuz uzundur. Eğer Amerika'yı tehdit ederseniz, kaçacak hiçbir yeriniz olmayacak. Eninde sonunda sizi bulacağız" dedi.
Obama sözlerini şöyle sürdürdü:
"Irak'a konuşlandırılan Amerikan güçlerinin muharip misyonu yok ve olmayacak. Kendi ülkeleri için bu teröristlere karşı savaşan sahadaki Irak güçlerine destek verecekler. Hava gücümüzü kullanacağız. Ortaklarımıza eğitim ve ekipman sağlayacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...