İran IŞİD'le mücadele konusunda ABD'nin yanında değil!

/ Kaynak: AA
İran IŞİD'le mücadele konusunda ABD'nin yanında değil!

DÜNYA Haberleri  / AA

İran, ABD'nin ciddiyetinden şüphe ettiği için IŞİD'le mücadelede ortak harekete hayır diyecek.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ciddiyetinden şüphe ettikleri ABD ile terörle mücadele konusunda ortak hareket etmeyeceklerini söyledi.Nükleer müzakereler için bulunduğu New York'ta konuya ilişkin açıklama yapan Zarif, terör örgütü İŞİD'in küresel bir tehdit haline geldiğini bildirdi.Zarif, terörle mücadelede yeni bakış açılarına gerek duyulduğunu belirterek, "IŞİD ne bir devlet ne de İslami bir oluşum, sadece karmaşık yapıya sahip bir terör örgütü" diye konuştu.ABD yönetiminin ciddiyetinden şüphe duyduklarını ifade eden Zarif, teröre karşı ABD ile ortak hareket etmeyeceklerini belirtti.
Zarif, Fransa'nın ev sahipliğinde Paris'te düzenlenen ve İran'ın davet edilmediği IŞİD ile mücadele konferansına katılan ülkelerin birçoğunun, IŞİD'i yıllarca desteklediğini iddia ederek, konferansa katılan devletleri "pişmanlık koalisyonu" olarak niteledi.
İran Dışişleri Bakanı, Fransa hükümetinin, İran'ın da konferansa katılmasını istediğini ancak ABD'nin bunu kabul etmediğini öne sürdü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...