Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Poroşenko ABD ve NATO'dan daha fazlasını istedi

/ Kaynak: AA
Poroşenko ABD ve NATO'dan daha fazlasını istedi

DÜNYA Haberleri  / AA

Poroşenko, ABD'nin başkenti Washington'daki temasları kapsamında Kongredeki birleşik oturumda konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ABD Kongresi'nden, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla mücadelede yardımcı olması için içinde öldürücü silahların da bulunduğu daha fazla askeri yardım talebinde bulundu.

Poroşenko, ABD'nin başkenti Washington'daki temasları kapsamında Kongredeki birleşik oturumda konuştu.

Kiev yönetimine yardımlarından dolayı Washington'a minnettar olduklarını dile getiren Poroşenko'nun yaklaşık 40 dakikalık konuşması sık sık Kongre üyeleri tarafından alkışlarla kesildi. Hükümetinin, ülkenin doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçılarla mücadelesinde daha fazla yardıma ihtiyaç duyduğuna vurgu yapan Poroşenko, "ABD Kongresi'ne teşekkür ediyorum. Dünyaya, onların (Ukrayna ordusunun) mücadelesini tanıması ve desteklemesi çağrısında bulunuyorum. Onların dünyadan daha fazla siyasi desteğe ihtiyacı var. Onların acilen daha fazla askeri teçhizata, hem öldürücü hem de öldürücü nitelikte olmayan silaha ihtiyacı var. Beni doğru anlayın; battaniyeler, gece görüş gözlükleri de önemli, ama kimse battaniyelerle savaşı kazanamaz. Dahası biz battaniyelerle barışı koruyamayız. Savaşı kazanmak değil ama barışı korumak bizim değerlerimizin en önemlisidir."

Poroşenko, Kongre üyelerinden, Rusya karşısında Ukrayna'nın askeri açıdan güçlendirilmesini sağlayacak NATO içerisinde özel bir statüye sahip olmasını desteklemeleri talebinde de bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı, "NATO müttefiki olmadan, en üst seviyede etkileşimi yansıtacak, Ukrayna'ya özel bir güvenlik ve savunma statüsü verilmesi için ABD'ye güçlü çağrıda bulunuyorum" dedi.

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama'nın, bugün Ukrayna'ya 53 milyon dolarlık ilave yardım açıklayacağı bildirildi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, yardımın 46 milyon dolarının Ukrayna ordusu ve sınır muhafızlarına destek için güvenlik yardımı, 7 milyon dolarının da Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalardan etkilenen bölge halkına yönelik insani yardım olduğu belirtildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...