Çavuşoğlu: Esad gitmeden kaos bitmez

Çavuşoğlu: Esad gitmeden kaos bitmez

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'dan çarpıcı IŞİD değerlendirmesi… Çavuşoğlu, TGRT HABER'de Batuhan Yaşar'ın sorularını cevapladı. "

Bugün dünyayı tehdit eden IŞİD tehlikesi konusunda müttefiklerimizi 4 yıl önce biz uyarmıştık" diyen Dışişleri Bakanı şu değerlendirmeyi yaptı: "Esad rejiminin nelere yol açabileceğini detaylarıyla izah ettik ve bugünkü terör örgütlerine zemin hazırlandığını dile getirdik. O zaman bize Maliki ve Esad'ı savunanlar, ABD de dahil, herkes anladı ki; bunlarla mücadele etmemiz gerekiyor. Şimdi de bu gruplarla nasıl mücadele edilmesi gerektiğini kapsamlı bir şekilde yine biz anlatıyoruz. IŞİD'i Birleşik Suriye Ordusu'na karşı destekleyen Suriye'deki mevcut rejim iken, şimdi terörist grup güçlenince ABD'den yardım bekleyen mektup gönderildi. Esad rejimi değiştirilmeden bölgedeki kaos ve karışıklığın önüne geçilemez görünüyor." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...