Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enerjimizi yeni Türkiye'ye harcayalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enerjimizi yeni Türkiye'ye harcayalım

GÜNDEM Haberleri

'Zaman, yumruk sıkma değil, tokalaşma zamanı. Eski Türkiye'nin alışkanlıklarını bir yana bırakıp, yeni Türkiye'nin vizyonunu paylaşalım.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi'nde, 'cumhurbaşkanı' sıfatıyla ilk defa bir konuşma yaptı. Konuşmasında gündeme ilişkin konularda görüşlerini paylaşan; "yeni Türkiye", "çözüm süreci" ve "kutuplaşmaya son" mesajlarına ağırlık veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eski kırgınlıkları, kavgaları geride bırakalım. Gün tokalaşma günüdür. Ya bir yol bulacağız ya da yeni bir yol yapacağız. Enerjimizi kutuplaşmaya değil yeni Türkiye'ye sarf edelim, halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı olarak birinci görevim budur" diye konuştu. Erdoğan bu mesajıyla, kendisinden önce konuşan ve "Sayın Cumhurbaşkanım, kutuplaşmaların önüne geçin" diyen TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'e de cevap verdi. nbsp;
NE ZAMAN İŞLER İYİYE GİTSE...
TÜSİAD'ın ülke kalkınmasına katkılar sağlayacağına yürekten inandığını söyleyen Erdoğan, "Türkiye'de taş üstüne taş koyanlara, üretenlere şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum" dedi. Türkiye'nin ilerlediği dönemlerde mutlaka bir kaos ortamı oluştuğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de öyle bir sistem inşa edilmiş ki ne zaman işler iyiye gitse işte o zaman darbe, müdahale, kaos ortaya çıkıyor. Türkiye bunu defalarca, tekrar tekrar yaşadı. TÜSİAD Başkanı Sayın Haluk Dinçer'le bire bir konuştuğumuzda da söyledim. 6'ncı, 5'inci 4'üncü bölgelerde sizlerin yatırımlarını beklerim. Bize düşen ön açmaktır. Hükümete de bu konuları rahatlıkla yine söyleyebilirim. Bir bankamızın yönetim kurulu başkanı bir ifade kullanıyor. Son derece karamsar bir tablo ortaya koyuyor. Neymiş, elde edilen başarılara gölge düşmüş. Türkiye'nin yurt dışındaki itibarı zedelenmiş. Bunu söyleyen bankada inceleme yaptırdım. Mevduatları 8 kat, aktifleri 6 kat büyümüş. Yani artık yan gelip yatan bir başbakan yok. Cumhurbaşkanıyım şimdi, yan gelip yatan cumhurbaşkanı da yok. Nerede yanlış var bunu incelettirmek zorundayız" diye konuştu.
GÜLER MİSİN, AĞLAR MISIN?
Kredi derecelendirme kuruluşlarını da eleştiren Erdoğan, "Kredi derecelendirme kuruluşlarının verdiği nota bak, bunların haline güler misin ağlar mısın? Hangi ölçüyü baz alarak bu tür bir notu veriyorlar? Standard and Poor's daha önce böyle bir çıkış yaptı ben onlara 'siyasi karar veriyorsunuz' dedim. OECD'nin genel müdürü biz onlarla aynı kanaatte değiliz dedi. Kaybolan itibar Türkiye'nin değil, o medya kuruluşlarının, derecelendirme kuruluşlarının itibarıdır" ifadesini kullandı.

YUMRUKLAŞMA DEĞİL, TOKALAŞMA ZAMANI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yaptığı YİK toplantısına, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç, eski TÜSİAD başkanları Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Ümit Boyner ile TÜSİAD üyeleri katıldı. Erdoğan konuşmasında, "10 Ağustos akşamı ifade ettim. Yumruklaşma değil, tokalaşma zamanıdır. Yeni Türkiye vizyonunu paylaşalım" dedi.

Gezi ve paraleli destekleyen yapıyı biliyoruz
Türkiye'de Gezi süreci ve paralel yapıya destek veren yapıların bilindiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; "İçerideki ve dışarıdaki medya kuruluşlarını, STK'ları kimlerin fonladığını tek tek biliyoruz. Kaybeden sadece onlar olacak. Biz öz güven içinde olacağız. Çiftçimizle, sanayicimizle birlikte yürüyeceğiz. Enerjinizi kutuplaşmaya değil, yeni Türkiye'ye sarf edin. Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı olarak benim birincil görevim budur" dedi. Türkiye'nin bugüne kadar istikrar, birlik, kardeşlik içinde hep kazandığını söyleyen Erdoğan, "15 yıl önce bu ülkede başörtüsü yasağını savunanlar, katsayı engelini savunanlar, darbeleri açık açık destekleyenler bugün çıkmış demokrasiden bahsediyor" eleştirisini yöneltti.

BANK ASYA İDDİALARI
Batırmıyoruz o banka batmış zaten
Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden Bank Asya konusunda da şunları söyledi: Ana muhalefet lideri 'Bir bankanın batırılması için çalışılıyor' diyor. Dün bir açıklama duyuyorum, çok enteresan ve örnek, o da manidar. İşte 2000'li yıllarda malum 26 bankanın battığını söylüyor beyefendi. Şimdi 'Bir bankanın batırılması için çalışılıyor' diyor. Bir bankanın batırılması için çalışılmıyor. O banka şu anda batmış zaten. Fakat bu, taşıma suyla ayakta durmaya çalışıyor. O, 26 batık bankanın olduğu dönemden biz farklı bir finans dünyasını devraldık. Şu anda bankalarımızın geldiği nokta çok açık net ortada. Şimdi batan böyle bir finans kuruluşunu, o dönemdeki yanlışları tekrarlayarak devam mı ettirelim?"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...