Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MEB Öğretmen atama sonuçları belli oldu

MEB Öğretmen atama sonuçları belli oldu

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı, bugün 40 bin öğretmenin atamasını gerçekleştirilecek. Atamalar, saat 16.00'da Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde açılanacak.

Atama bekleyen 40 bin öğretmen, görev yerlerini bugün öğrenecek. Atamalar, saat 16.00'da Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda düzenlenecek törenle yapılacak. Törende 40 bin öğretmenin ataması aynı anda bilgisayar ortamında gerçekleşecek. Öğretmen adayları, atandıkları şehir ve okulu Milli Eğtim Bakanlığı'nın internet adresinden öğrenebilecek. nbsp;http://www.meb.gov.tr/

Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS sınavı ve atama kontenjanlarının açıklanmasının ardından öğretmen atamaları için başvuruları 12 Eylül tarihinde başlamıştı. Öğretmenlerin, atanabilmek adına son başvuru yapacağı tarih olarak 18 Eylül belirtilirken sonuçların da 19 Eylül Cuma günü belli olacağı, ve atama sonuçlarının ardından öğretmenlerin Pazartesi iş başı yapacağı açıklanmıştı.

2014 yılı öğretmen atamaları için 40 bin kontenjan olduğunu açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı, bu kontenjanlara öğretmenleri atama tercihleri doğrultusunda gerekli yerleştirmeleri Perşembe mesai saatinden sonra yapmaya başlayıp Cuma günü de öğretmen atama başvurularını açıklayacak.

Öğretmenlik için atama başvurularında yarın son gün

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 40 bin öğretmen kadrosuna yapılacakatamalar için 12 Eylül'de başlayan başvuru süreci yarın sona erecek. Öğretmen atamaları, öğretmenliğe başvuru ve atama işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Elektronik Başvuru Sayfası "İlk Atama", "Açıktan ve Kurumlar Arası Yeniden Atama" ve "Milli Sporcuların Atanması" şeklinde düzenlendi.

Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçmek suretiyle http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki elektronik başvuru formunu kullanarak başvurularını yapacak.

Öğretmenliğe atama başvurusunda bulunacaklar, elektronik başvuru formuna yansıtılacak olan eğitim kurumları arasından en fazla 25 tercih yapabilecek.

Tercihler, aynı il veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. İl veya ilçe milli eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça adaylar tercih değişikliğine gidebilecek.

Adaylar, tercih dışı seçenek olarak, "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum", "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum" seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecek.

Tercihlerine atanamayan adaylardan "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum" seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...