Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail'den 3. kez sınır ihlali

/ Kaynak: AA
İsrail'den 3. kez sınır ihlali

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail ordusuna ait buldozerlerin,İsrail ile Filistinli gruplar arasında sağlanan ateşkesin ardından üçüncü kez Gazze sınırını geçtiği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre bu sabah, İsrail ordusuna ait 4 buldozer, Kissufim askeri üssünden Han Yunus'un kuzeyindeki nbsp;El-Karara kasabasının doğusundan100 metre içeri girdi. Buldozerlerin bölgeden ayrılmadan önce çevredeki bazı tarım arazilerine zarar verdiği belirtildi. nbsp;İsrail ordusundan ise olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. nbsp;İsrail ordusuna ait buldozerler, 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesin ardından daha önce de iki defa Gazze sınırını geçerek buradaki ekili arazileri tahrip etmişti. nbsp;Askeri araçlar eşliğinde sık sık Gazze'ye giren İsrail buldozerleri, ekili arazilere zarar veriyor. nbsp;İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesin ardından saldırılarına son vermişti. nbsp;
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...