3 aylık bebek mahkemelik oldu

/ Kaynak: İHA
3 aylık bebek mahkemelik oldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Giresun'da meydana gelen şaşırtıcı olayda toprak davası sebebi ile Karagöz ailesinin 3 aylık bebeği Muhammet de mahkemelik oldu.

Giresun'un Yağlıdere ilçesine bağlı Hisarcık köyü sakinleri ile Tekke köyü sakinleri arasında devam eden Alçakbel yaylasındaki toprak davasında, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşayan Karagöz ailesinin 3 aylık bebeği Muhammet mahkemelik oldu.Giresun'un Yağlıdere ilçesi Hisarcık köyünde 50 yıldır devam eden arazi anlaşmazlığı bitmek bilmiyor. Mahkeme koridorlarına taşınan davada, Türkiye'nin değişik yerlerinde yaşayan, gurbete çıkmış onlarca köylü, köy öğretmeni tarafından yaylaya kaçak ev yaptığı gerekçesiyle mahkemeye verildi. Alçakbel yaylasında kaçak ev yaptığı gerekçesiyle 2011 yılında 43 kişi mahkemeye verildi. O dönem mahkemeye verilen 43 kişinin arasında ise davanın başladığı tarihte Gebze'de olan 3 aylık Muhammet Karagöz de yer aldı.
Alucra Cumhuriyet Başsavcılığı, Hüseyin Önal'ın şikayeti doğrultusunda 43 şüpheli arasında bulunan ve şu an 3 yaşında olan Muhammet Karagöz hakkında kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Muhammet bebeğin yargılanmasının düştüğü dava hâla devam ederken, çocuğunun mahkemeye verilmesini kabullenemeyen baba Kaya Karagöz de şunları söyledi: "Hüseyin Ünal oğlumu mahkemeye vermiştir. Ben bu sonuca razı değilim. Haklarımı tüm yollardan arayacağım. 6 Aralık 2014 tarihinde mahkemeye vermiş. Şuan mahkeme sonuçlandı. Yapılan değerlendirmeye göre Muhammet Karagöz böyle bir şey yapılmadığına dair elimize savcılıktan delil geldi. Olayın aslı iki köy arasında bir yayla davası. O diyor ben oturacağım bu diyor ben oturacağım böyle yıllardır 50-60 senedir devam eden bir dava. Şu anki durumda herkes mahkemelik."
Konuyla ilgili görüşleri alınan müşteki şikayetçi olan Öğretmen Hüseyin Önal, böyle bir davalarının olduğunu, bir eğitimci olarak 3 aylık bir bebeği mahkemeye vermeyeceğini belirtti. Dosyada bir karışıklık olduğuna değinen Önal, görevinden dolayı Yağlıdere'den Alucra'ya gidemediğini bildirdi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...