301 kişinin öldüğü Soma'daki faciasında sonra 30 gözaltı!

/ Kaynak: İHA
301 kişinin öldüğü Soma'daki faciasında sonra 30 gözaltı!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

301 işçinin can verdiği Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağın faciasında sıcak bir gelişme yaşandı tam 30 kişi gözaltında, son gelişmeler...

Soma faciasında yeni dalga, 30 kişi gözaltına alındı işte detaylar...Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası soruşturması kapsamında yaklaşık 30 kişinin gözaltına alındığı ve sorgusu tamamlanan 6 kişinin mahkemeye sevk edildiği bildirildi.Türkiye'yi yasa boğan Soma'daki maden faciası soruşturmasında yeni dalga gözaltıları başladı. Akhisar Cumhuriyet başsavcılığının koordinasyonunda yürütülen soruşturmada bugün jandarma ve emniyet ekipleri tarafından madenin gaz izleme bölümünde çalışan yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı. Sorgusu tamamlanan 6 kişi de adliyeye sevk edildi. Yeni gözaltıların bilirkişi raporu doğrultusunda yapıldığı iddia edilirken, gözaltıların süreceği belirtildi. Soma maden faciası sonrası yürütülen soruşturmada en son dört ay önce şirketin yönetim kurulu başkanı Can Gürkan ve genel müdürü Ramazan Doğru'nun aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...