IŞİD böyle vuruldu

/ Kaynak: İHA
IŞİD böyle vuruldu

DÜNYA Haberleri  / İHA

IŞİD'e karşı ABD'nin düzenlediği hava saldırılarına Fransa da katıldı.

İlk hava saldırısını bugün düzenleyen Fransa, Kuzey Irak'ta IŞİD'in lojistik deposu olarak kullandığı bir binayı hedef aldı. Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kenti yakınlarındaki El Dafra Üssü'nden kalkan Rafale jetlerinin bu sabah saat 9.40 sıralarında IŞİD hedeflerini vurduğu açıklandı. Fransız Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "Rafale jetleri bu sabah saat 9.40'da Irak'ın kuzeyinde IŞİD terör örgütünün lojistik merkezine yönelik ilk saldırısını gerçekleştirdi. Hedef vuruldu ve tamamen yok edildi. Diğer operasyonlar önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek" dedi.

Vurulan hedefin Erbil'in güneybatısındaki Zumar bölgesinde bulunan Tall Mouss yakınlarında olduğu bildirilirdi. Fransa Savunma Bakanlığı da araçlar, silah ve yakıt bulunan hedefin 4 kez vurulduğunu açıkladı. Bakanlık ayrıca saldırının Iraklı yetkililer ve bölgedeki müttefiklerle koordinasyon dahilinde gerçekleştirildiğini duyurdu.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...