Nihat Zeybekci: Onların derdifaizden kazanmak

Nihat Zeybekci: Onların derdifaizden kazanmak

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kredi derecelendirme kuruluşlarının olumsuz tavırlarını, "Türkiye'de faizden kazanma" maksadına bağladı.

Zeybekci, "Fitch, cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen ardından bir açıklama yapıp Türkiye'de siyasi istikrarsızlık ve risk vurgusu yaptı. Yahu sen siyasi enstitü müsün, ekonomi derecelendirme kuruluşu mu? Dış ticaret açığımız yüzde 24, cari açığımız yüzde 34 daralmış. Yüzde 6.4 cari açık hedefimiz var. Bizimle aynı puanı verdikleri 11 ülkeye bakıyorsun, bir de bize bakıyorsun. Olumsuz şey söylemek için gayret ettiklerini görüyorsun" dedi. "Bu olumsuz tavrın sebebi ne?" şeklindeki soruya ise Zeybekci, "Türkiye'den faiz anlamında yüksek getiri isteyenlerin, böyle yönlendirmeleri ve algı yönetimlerinin olma ihtimali yüksek diye düşünüyoruz" diye cevap verdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...