Euro 2020, 13 ayrı ülkede düzenlenecek, Final Wembley'de

Euro 2020, 13 ayrı ülkede  düzenlenecek, Final Wembley'de

SPOR Haberleri

UEFA Başkanı Michel Platini, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak 13 ülkeyi açıkladı.

Platini, şampiyonanın final ve yarı final maçlarına Londra'nın, 4 çeyrek final maçı ile 3 grup maçının ise Almanya'nın Münih, Azerbaycan'ın Bakü, İtalya'nın Roma, Rusya'nın Saint Petersburg kentlerinin ev sahipliği yapacağını duyurdu. Son 16 ve grup maçlarının ise Danimarka'nın Kopenhag, Romanya'ın Bükreş, Hollanda'nın Amsterdam, İrlanda Cumhuriyeti'nin Dublin, İspanya'nın Bilbao, Macaristan'ın Budapeşte, Belçika'nın Brüksel ve İskoçya'nın Glasgow kentlerinde yapılacağı bildirildi.
UEFA tarihinde bir turnuva ilk kez bu kadar farklı ülkede oynanacak. Avrupa Futbol Şampiyonası'na şu ana kadar en fazla iki ülke birden ev sahipliği yapmış, turnuva 2008'de Avusturya-İsviçre, 2012'de de Polonya-Ukrayna'da düzenlenmişti. Euro 2020 için Türkiye de aday olmuş ancak daha sonra Ermenistan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Kazakistan, Polonya, Portekiz, Sırbistan, İsviçre ve Ukrayna ile birlikte adaylıktan çekilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...