Abdullah Gül'den rehine açıklaması

/ Kaynak: AA
Abdullah Gül'den rehine açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

11. Cumhurbaşkanı Gül, 101 gün sonra IŞİD'in elinden kurtarılan konsolos personeliyle ilgili açıklama yaptı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, "Bugün büyük bir memnuniyet ve sevinçle görüyoruz ki vatandaşlarımız başta başkonsolosumuz olmak üzere hepsi serbest oldu, hepsi Türkiye'ye getirildi" dedi. Gül, Kayserili İşadamı Süleyman Çetinsaya tarafından yaptırılan otelin açılışında yaptığı açıklamada, bugün Türkiye'nin güne çok güzel bir haberle başladığını söyledi.


Herkesi büyük bir sevince boğan haberi aldıklarını ifade eden Gül, şunları kaydetti:


"Uzun süredir Irak'ta Musul'da başkonsolosumuz başta olmak üzere çalışma arkadaşları ve birçok güvenlik mensubunun ki 49 kişiydiler hepsi çok uzun süre maalesef rehin alındılar. İlk günden itibaren hepimizi çok tedirgin eden bir durumdu. Toplantılarda bu işi nasıl tereyağdan kıl çeker gibi yaparız ve kimseye zarar vermeden bütün rehinelerimizi, görevlilerimizi kurtarırız çalışmalarını düşündük."


Bu konuda biraz sabır gösterilmesi ve aynı zamanda titiz çalışılması gerektiğinin bilincinde olduklarını ifade eden Gül, "Bugün büyük bir memnuniyet ve sevinçle görüyoruz ki vatandaşlarımız başta başkonsolosumuz olmak üzere hepsi serbest oldu, hepsi Türkiye'ye getirildi. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve istihbarat teşkilatı başkanımız en başından itibaren çok titiz ve dikkatli çalıştılar, hepsini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.


Gül, bu zor süreçte ailelerin çok büyük metanet gösterdiğini belirterek, başkonsolosun eşiyle cumhurbaşkanlığı sürecinde devamlı görüştüklerini, Dışişleri Bakanlığının da çalışanlarını hiç yalnız bırakmadığını söyledi.


"Çalışmalar gayet örtülü yürütüldü"


Rehineleri kurtarma çalışmaları yapılırken, durumun hassasiyeti de göz önüne alınarak çalışmaların gayet örtülü yürütüldüğünü anlatan Gül, şöyle konuştu: nbsp;


"Yakınlarının 'acaba ne yapıyorlar?' sorularını cevaplandırmış olmamak bu iki çelişki içinde kalındı. Ama doğru yapıldı. Örtülü bir şekilde bu faaliyetler çok dikkatli, kararlı bir şekilde yürütüldü. Neticede hepimizi gerçekten büyük bir sevince boğan, mutlu eden bugünkü gelişmeyle karşı karşıya kaldık. Özgürlüklerine kavuşan bütün çalışanlarımıza ve ailelerine geçmiş olsun diyorum. Bundan sonra tabi ki hep dikkatli olmamız gerekiyor. Bizim elimizde olmayan sebeplerden dolayı maalesef birçok gelişmelerle karşı karşıyayız."


Gül, konuşmasının ardından otelin açılışını gerçekleştirdi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...