Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kepçe kulak 6 yaşından sonra kendiliğinden düzelmez

Kepçe kulak 6 yaşından sonra kendiliğinden düzelmez

SAĞLIK Haberleri

Plastik cerrahide kepçe kulağın kesin tedavisinin cerrahi olduğunu belirten Doç. Dr. Erdem Güven'den önemli açıklamalar...

Kulak kıkırdak kıvrımlarının doğum sonrasında tam oluşmamasından kaynaklanan kepçe kulak görüntüsünün çocuğun eğitim ve sosyal hayat başarısını olumsuz etkileyeceği ve tedavi edilmesi gerektiği bildirildi. Plastik cerrahide kepçe kulağın kesin tedavisinin cerrahi olduğunu belirten Estecenter Estetik ve Plastik Cerrahi Merkezi'nden Doç. Dr. Erdem Güven; "Kulak kıkırdak gelişimi 5-6 yaşlarında tamamlandıktan sonraki dönemlerde problemin kendiliğinden düzelmesi söz konusu değildir. Ameliyatla düzeltilebilir. Ameliyat genellikle 1-1.5 saatlik bir operasyon olup hastanede kalmayı gerektirmeyen günübirlik bir işlem şeklinde uygulanmaktadır. İdeal tedavi dönemi okul öncesi 5.5 - 6 yaştır. Cerrahi girişimde kulak arkasından girilerek kulak kıkırdakları inceltilir, gerekiyorsa yumuşatılır ve özel ipliklerle geri pozisyonda ve kıvrımları yeniden oluşturularak şekillendirilir. Kulak arkası kıvrımından girilerek yapıldığı için ameliyat sonrasında görülebilir bir iz kalması söz konusu değildir" diye konuştu.
Ziyneti Kocabıyık

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...