BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Kanseri önlüyor, kolesterolü düşürüyor

Kanseri önlüyor, kolesterolü düşürüyor

Günde 4 bardağı geçmemek şartıyla yemek aralarında içilen çayın, kanseri önlemesinin yanı sıra kolesterolü düşürücü etkisinin bulunduğu bildirildi.



KONYA - Günde 4 bardağı geçmemek şartıyla yemek aralarında içilen çayın, kanseri önlemesinin yanı sıra kolesterolü düşürücü etkisinin bulunduğu bildirildi. Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu, yaptıkları araştırmada siyah çayda “kateşin” adlı bir maddenin bulunduğunu, bu maddenin zamanında ve ölçülü içilmesi durumunda yararlı olabileceğini tespit ettiklerini ifade etti. Tokuşoğlu, “Çay için en ideali, günde 4 bardaktır ve yemeklerden en az 1 saat sonra içilmelidir. Bu şekilde tüketilen çayın içerdiği kateşin, antikanserojen etki gösterdiğinden kanseri önlüyor, kolesterolü düşürüyor. Bunların yanı sıra vücuda giren mikropları öldürme özelliğine sahip. Bu nedenle çay, birçok hastalığa karşı vücut direncini artırdığı için büyük fayda sağlıyor ve hastalıklara karşı koruyor” dedi. Fazlası sinir yapıyor Tokuşoğlu, çayın aynı zamanda “tanen” ve “kafein” gibi zararlı maddeleri de içerdiğini bildirerek, “Tanen, sınırlı alındığında vücuda zararlı olmuyor, ancak fazlası zararlıdır. Tanen dışında fazla alınan kafein de çay içinde bulunan diğer alkoloid maddeler gibi karaciğerde toksik etki yapabilir. Kafein ayrıca fazla alındığında sinirlilik yapabiliyor” dedi.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 107202
    % 0.35
  • 3.5161
    % -0.05
  • 4.128
    % -0.07
  • 4.518
    % -0.41
  • 145.919
    % -0.07
 
 
 
 
 
KAPAT