Burhan Kuzu: IŞİD'i terör örgütü ilan eden zaten biziz

Burhan Kuzu: IŞİD'i terör örgütü ilan eden zaten biziz

GÜNDEM Haberleri

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın açıklamaların ardından çarpıcı yorumlarda bulundu.

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, "Dünyanın başına ne geliyorsa Amerika ve Rusya'dan... Türkiye'nin IŞİD'le paralel ne menfaati olabilir. Ama İstanbul'u almak ve Kâbe'yi yok etmek isteyen birilerinin olabilir" dedi. Kuzu, Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın açıklamalarından, IŞİD tehdidine, terör konusundan, dünyayı yönetenlerin yorumuna, tezkere krizinden, Erdoğan-Gül zirvesine ve tampon bölge tartışmalarına kadar her konuda konuştu. TGRT Haber'e açıklamalar yapan Kuzu, Joe Biden'ın açıklamaları için 'algı çalışması, paralel işler' değerlendirmesi' yaptı. nbsp;


"IŞİD'İ 'TERÖR ÖRGÜTÜ' İLAN EDEN ZATEN BİZİZ"
Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, 'IŞİD'in destekçisi Türkiye' imasını yanıtlayan Kuzu, "Biden'ın bunu söylemesi tesadüf değil. Olacak bir şey değil. Bilinçli olarak algı operasyonu yapılıyor. İç politikada da bunları savunanlar var zira... 'Suriye'yi devirmek için IŞİD meselesini, siz bu noktaya getirdiniz; Türkmenler'e TIR'lar ile giden yardımlar, IŞİD'in eline geçti' vb... nbsp;Paralel Yapı'nın işbirliği gibi duruyor. 17 Aralık ve 25 Aralık sürecinde, Paralelciler'in Hükümet'i yıkma projesinin, arka planındaki güçlerin devamı bunlar... Türkiye'yi sıkıştırmak, Hükümet'i güç pozisyona sokmak istiyor. 13 Ekim 2013'te biz, Hükümet olarak, işler bu noktaya gelmeden, IŞİD'i terör örgütü olarak almışız" dedi.


"TÜRKİYE İLE TERÖR YANYANA GELEMEZ"
Kuzu, 'Türkiye' isminin, terör ile yanyana anılmasını reddederek, "Irak'ta peygamber kabrini bombalayacaksın, camileri bombalayacaksın, 'İstanbul'u alıp başkent yapacağını' ilan edeceksin, ilk yapacağı iş olarak 'Kâbe'yi yıkmayı' hedef seçen terör örgütü ile İslamiyet'i ve Türkiye'yi neresinden tutup da yanyana koyacaksınız? Olacak iş değil. Hangi menfaatimiz bu saçmalıklar ile aynı olabilir. Bunların arkasında kimlerin olduğu aşikâr işte... İstanbul'u başkent yapmaktan, Kâbe'yi yıkmaktan bahsedenler kim olabilir" diye sordu.
nbsp;
"DÜNYANIN BAŞINA NE GELİYORSA; AMERİKA VE RUSYA'DAN"
Ortadoğu'daki ve dünyadaki karışıklıklarının sebebi üzerine konuşan Kuzu, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Dünya, 5'ten büyüktür' diyor; ama aslında, 'Dünya, 2'den büyük' demek lazım belki de... Çünkü birisi Rusya, öteki Amerika... Dünyanın başına ne geliyorsa, bunlardan geliyor" yorumunda bulundu.


"TEZKERE YAPIYORUZ, SAVAŞ PLANI DEĞİL; ŞUMÛL SONRA BELİRLENİR"
Muhalefet partilerinin tezkere itirazı için de konuşan Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, "Ne mulak ne de torba bir tezkeredir bu... Hiçbir tezkerede şu kadar yabancı güç gelecek, bu gelen Amerikan askeri olacak, yanında Fransız, Alman da bulunacak, bütün bunlar olmazsa, biz girmeyiz. Bunlar orada yazmaz ki... 'Yabancı güçlerin gelmesi' diye diyelim bir ifade kullanılır. İlla bu ifade kullanılacak diye de bir şey yok ayrıca... Bu yetkiyi verirsiniz, Hükümet bunu kullanmaz. Elini güçlendirmektir aslında... Eleştirinin ön noktası 'ucu açık tezkere' güya... Ama tezkerelerin zaten ucu açık olur! Kaldı ki; burada '1 yıllık' bir süre var evvela... Geriye kalan bölümü, şu kadar hava gücü, bu kadar kara gücü, denizden şu kadar donanma... Bunlar buraya yazılmaz ki... Biz buraya savaş planı yapmıyoruz, tezkere onaylıyoruz. Şumûl sonradan belli olacak" hatırlatması yaptı. nbsp;


"ERDOĞAN, GÜL'ÜN TECRÜBESİNDEN FAYDALANMIŞTIR"
12'nci cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11'inci cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Huber Köşkü'ndeki zirvesini de yorumlayan Kuzu, buluşmanın, 'yerel seçimdeki ihtilaf' iddialarının karşılığı olan bir parti görüşmesi olmadığının altını çizerek, "İki cumhurbaşkanı arasındaki 'sorun var' görüntüsü çıkaranların iddiaları artık çok geride kaldı. Bu ancak bir bayramlaşmadır. Bu insanlar, köklü bir siyasi geçmişi olan yol arkadaşlarıdır. AK Parti'nin kurucularıdır ve halef ile seleftir nihayetinde... Son durumu müzakere etmiş olabilirler. Ortadoğu'daki yangını, IŞİD tehdidini tartışmış olabilirler. Sonuç olarak Abdullah bey, dışişleri bakanlığı da yapmış, başbakan ve cumhurbaşkanı olmuş tecrübeli bir politikacıdır. Dolayısıyla birlikte, bir takım konuları konuşmuş ve yol haritası çıkarmış olabilirler. Ama konunun bir parti boyutu yoktur" değerlendirmesinde bulundu.
"TÜRKİYE, GÜVENLİĞİNİ KENDİSİ SAĞLAMALIDIR"
Burhan Kuzu, tampon bölge, güvenli bölge ve uçuşa kapalı bölge tartışmaları ışığında, "Birleşmiş Milletler, NATO, müttefikler ve koalisyon güçleri değil; Türkiye, her türlü tehdidi algılayıp, kendisi yorumlayıp, Ortadoğu'da kendi güvenliğini, yine kendisi sağlamalıdır" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...