Hakim ve Savcılara uyarı: 'Bağımsız aday' taktiğiyle gizleniyorlar

Hakim ve Savcılara uyarı: 'Bağımsız aday' taktiğiyle gizleniyorlar

GÜNDEM Haberleri

"HSYK seçiminde 'malum yapı' bağımsız görünümlü adaylarla bir taşla iki kuş vurmayı planlıyor."

Eski HSYK Üyesi ve Eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Hakim Birol Erdem, önümüzdeki Pazar günü yapılacak kritik HSYK seçimleri öncesinde, hakim ve savcılara mektup yazarak 'malum grup' olarak tanımladığı yapıya karşı uyardı.Seçime katılanları, 'herhangi bir grubun desteğini almaksızın bireysel olarak aday olanlar', nbsp;'malum yapıya mensup olup bağımsız olarak aday olanlar', 'YARSAV adayları' ve 'Yargıda Birlik Platformu'nun desteklediği adaylar' olarak 4 gruba ayıran Erdem, "bireysel" olarak aday olanların herhangi bir grubun desteğini almadan seçilme şansı bulunmadığını belirtti. Erdem, "Bu gruptan arkadaşların alacakları oylar, daha çok Yargıda Birlik Platformu'nun ve YARSAV'ın oylarını bölecek, buna karşılık blok halinde kendi adaylarına oy verecek olan malum yapının adaylarının seçilme şansını artıracaktır" dedi.
'Malum yapı'nın ayrı bir liste oluşturmak veya YARSAV'in listesindeki çoğunluğu ele geçirmek yerine bağımsız aday görünümünde kendilerini gizleyerek seçime girmeyi tercih ettiğini söyleyen Erdem şu ifadeleri kullandı: "Adli Yargıda; malum yapıya mensup 11 arkadaşlarını bağımsız aday görünümünde seçime sokuyorlar. Adli yargıda 3000 ila 3500 arasında olduğu tahmin edilen kendi oylarını blok halinde bu adaylara verecekler. Ayrıca bu adaylar tüm teşkilatı gezip kendilerini bağımsız aday olarak lanse ederek herkesten bir oy istemektedirler. Başka listelere oy verecek adaylara bile; "arkadaş 10 oyunu istediğin listeye ver, bir oyunu da bana ver" demekteler. Bu şekilde hem Yargıda Birlik Platformu'nu hem de YARSAV'ın adaylarını destekleyen hakim ve savcılardan oy almayı hedefliyorlar. Aynı taktiği malum yapıya mensup diğer bağımsız görünümlü adaylar da uyguluyor. Böylece bir taşla iki kuş vurmayı planlıyorlar."
Haber Merkezi ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...