Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'den yoksullara bayramda yardım eli

/ Kaynak: AA
Türkiye'den yoksullara bayramda yardım eli

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye'den bağışlanan kurbanlar dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde yoksulların bayram sevinci oldu.

Türkiyeli hayırseverlerin bağışladığı ve İHH ekipleri tarafından mezbahanelerde kesilerek paketlenen kurban etleri, Orta Afrika Cumhuriyeti'nden Kamerun'a sığınan mülteciler ve önceden belirlenmiş ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
Kurban etlerinin bir kısmı İHH'nın partner kuruluşunda gönüllü olarak görev yapan ekipler aracılığıyla Yaounde'deki yetimhane ile çok sayıda yoksulun yaşadığı iki köye ulaştırıldı.
Devlet televizyonu organizasyonu halka duyurdu
Türkiyeli hayırseverlerin İHH aracılığıyla Kamerun'a uzattığı yardım eli buradaki herkes tarafından takdir toplarken, devlet televizyonu ile bazı özel televizyon kanalları da kurban kesimiyle dağıtımını röportaj ve görüntülerle halka duyurdu. Medya, kurban organizasyonunu "Gerçek dostluk ve kardeşlik" örneği olarak sundu.
Liman kenti Douala'da kesilecek kurbanlıkların etlerinin dağıtımı ise, Pazartesi günü başta il valisi olmak üzere çok sayıda yetkilinin de katılacağı programla yapılacak.


ETİYOPYA
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Türkiye'den bağışlanan kurbanları Etiyopya'nın tarihi Harar kentinde keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. nbsp;
Vakfın yetkililerinden Azzam Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Harar'ın eski bir Osmanlı beldesi olduğunu belirterek "Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı olarak her sene olduğu gibi bu yıl da Türkiye'den bize verilen kurban vekaletleri ile burada kesim yaparak yoksul halka dağıtıyoruz. Kurban Bayramı'nı burada kutlama ve Türk kurban sahiplerinin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu birlikte yaşıyoruz" dedi. nbsp;
Yıldırım, Türkiye'den verilen 2 bin 100 hisseye karşılık 300 büyükbaş hayvan kurban keserek, Harar merkezi ve kırsalındaki 5 bine yakın aileye ulaştırdıklarını söyledi. nbsp;
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nın dağıttığı kurban etlerini alan Hararlılar, vakıf yetkililerine teşekkür ederek, vakfın her yıl Kurban Bayramı'nda Harar'a geldiğini ve bayram sevinçlerine ortak olduğunu belirttiler.


TAYLAND
Tayland'da kurban yardımlarını da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ulaştıracak.
İHH yetimhanelerinde kalan çocuklar ile Müslüman Malaylar, Patani Merkez Camisi'nde Türkiye'den gelen ekipleri fark edince yanlarına gitti. Vakıf görevlileriyle bayramlaşan Malaylar, Türklerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
İHH İnsani Yardım Vakfı Güney Asya sorumlularından Mehmet Ayduran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç gündür Patani'de olduklarını, burada Türkiye'den bir gün sonra bayramın kutlanmaya başlandığını söyledi.

Türkiye'den Afgan ailelere kurban yardımı

Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Ukba Uluslararası Kardeşlik Barış ve Ahlak Derneği, Afganistan'da Semerkand Vakfı aracılığıyla yoksullara kurban eti dağıtımı yaptı. nbsp;
Belh, Cevizcan ve Faryab'da ihtiyaç sahibi ailelere, önceden dağıtılan kartlar karşılığında 3,5 kilogram kurban eti içeren paketler teslim edildi.
Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Sekreteri Mevlüt Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada kesilen çok sayıda büyükbaş hayvanın etlerinin ülkenin kuzeyindeki Belh, Cevizcan ve Faryab vilayetlerinde ihtiyaç sahibi yaklaşık 3 bin aileye dağıtıldığını belirtti.
Bu yardımların Türk hayırseverlerin katkısıyla yapıldığına dikkati çeken Kurt, ''Yardımdan amacımız kardeşlik bağını güçlendirmek, biz buraya gönülleri yapmaya geldik'' dedi.
Afganistan Semerkand Vakfı Başkanı Muhammed Naim Mahdum da derneğin daha önceki yardım faaliyetleriyle ilgili bilgi vererek yardımı gönderen Türk halkına teşekkür etti.
Mahdum, farklı alanlardaki yardım faaliyetlerinin bundan sonra da artarak devam edeceğini kaydetti. nbsp;
Kurban Bayramı dolayısıyla ülkeye gelen Türk yardım kuruluşları, kurban eti dağıtımına bayramın son gününe kadar devam edecek.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...