Ak Parti'den Biden açıklaması

/ Kaynak: İHA
Ak Parti'den Biden açıklaması

Politika Haberleri  / İHA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür dilemesi ile ilgili konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilemesine ilişkin, "Türkiye bölgesinde kendi kararlarını alan, politikasını güden, takip eden bir ülkedir" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, partiler arası bayramlaşma sonrası AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, 'ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilemesini' sorması üzerine Aktay, "Talihsiz bir açıklamaydı ve gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir açıklamaydı. Doğrusu biz Joe Biden gibi birinden böyle bir açıklamanın gelmiş olmasına hayret etmiştik. Joe Biden Suriye'de neler olup bittiğini başından beri biliyor ve Suriye'de yaşanan bütün hadiselerin birinci dereceden zararını gören ülkenin Türkiye olduğunu biliyor. Joe Biden'ın bu açıklamasını bir hayret içerisinde karşıladık ancak bunu ya kastını aşan bir söz olarak söylemiş olduğunu şimdi anlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu tonda verdiği tepki Amerika Birleşik Devletleri'nde ciddi bir endişe, telaşa yol açmış olduğu görülüyor ve bunu düzeltebilmek için yapmaları gereken şeyi yaptılar ve özür dilediler. Türkiye bölgesinde kendi kararlarını alan, politikasını güden, takip eden bir ülkedir" dedi.
Meclis'ten geçen tezkereyi hatırlatan Aktay, "IŞİD gibi bir bela musallat oldu bu coğrafyaya. Bunun bir bela olduğu konusunda herkes aşağı yukarı müttefik. Buna karşı bir koalisyon oluşturulmaya çalışıyor. Türkiye'nin nasıl bir rol oynayacağı konusunda Türkiye'den birtakım beklentiler var ama Türkiye önüne paket olarak konmuş bir pakete evet diyecek bir ülke değil" ifadelerini kullandı.
IŞİD'in belli bir zeminde türediğini ve bunun iyi analiz edilmesi gerektiğine dikkati çeken Aktay, mücadelenin daha büyük zararlara, sorunlara yol açmaması gerektiği hususunda da önemli mülahazalara sahip olunduğunu ifade etti.
'Genel seçimlerin erkene alınacağı' iddialarının sorulması üzerine Aktay, "Genel seçimlerin erkene alınması gibi bir durum gündemimizde yok. En fazla mevzu bahis olursa öyle bir konu da henüz yok, belki mevsim şartları dolayısıyla bir düzenleme yapılabilir ona da artık erken seçim denmez zaten. Belki bir iki hafta öne alınır çünkü yaz şartlarında insanların tatile çıktığı anda katılımın biraz daha düşük olmasının önüne geçmek için alınacak bir tedbir olabilir" şeklinde konuştu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...