Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MHP'den CHP'ye bayram ziyareti

/ Kaynak: İHA
MHP'den CHP'ye bayram ziyareti

Politika Haberleri  / İHA

Siyasi partilerde bayramlaşma programı çerçevesinde MHP heyeti CHP'yi ziyaret etti.

CHP'den siyasi partilerden gelenlerle bayramlaşanlar CHP'nin kadın yöneticileri oldu. CHP'nin siyasi partilerle bayramlaşması AK Parti ile başladı. Seyhan Erdoğdu, Gaye Usluer, Zeynep Altıok, Ezgi Akar ve Saliha Sera Kadıgil CHP'yi ziyaret eden siyasi parti heyetlerini konuk etti. Bayramların görüşmek için vesile olduğunu belirten Erdoğdu, genç ve kadın kotasını yükseltmeye çalıştıklarını anlattı.
Bayramın hüzünlü bir bayram olduğunu ve kaygılı olduklarını anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, "IŞİD vahşeti ve terörünün yol açtığı ölümler, yıkımlar, göçler bunlar tabi Türkiye'ye sığınmak durumundalar. Her gün insan ölüyor. Tezkerede CHP kaygılarını TBMM'de ifade etti. Meselenin IŞİD terörüyle mücadelenin ötesinde Türkiye'yi Ortadoğu coğrafyasındaki bir sıcak savaş ortamına sürükleme, Suriye'de bir rejim değişikliği ortamına sürükleme çabalarının bir parçası haline getirme isteği olabilir. Kuşkusuz buna karşı çıkacağız. Böyle bir de kaygımız var" diye konuştu.
Tezkere konusunda Erdoğdu MHP'ye, "Keşke MHP'de bu izlemeyi 'hayır' diyerek yapsaydı. Baştan 'hayır' deyip sonra izlemeyi yapsaydınız" dedi.


"TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN ELİNİ GÜÇLENDİRME NOKTASINDA BİR TEMEL YAKLAŞIMIMIZ OLDU"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ise tezkere konusunda farklı düşündüklerini kaydederek, şunları söyledi:
"Amaçlar bakış her ne kadar aynı olsa da tezkere konusundaki düşünceler farklı oldu. Yani MHP olarak daha önceki tezkerelerde olduğu gibi bu konuyu bir hükümet meselesi, bir siyaset meselesinden öte ulusal bir güvenlik meselesi olarak gördük. Tabi ki burada tezkerenin çıkması da çıkmaması da hem artıları hem eksileri olan her iki tarafı da riskleri olan bir durum. Bu noktada bizim dışa karşı özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerinin elini güçlendirme noktasında bir temel yaklaşımımız oldu. Biz bu TSK'nın milli güvenliğin sağlanması noktasında elinin güçlendirmesi bağlamında değerlendirdik ama risklerinin de farkındayız. Bunlarında takipçisi olacağımızı söylüyoruz."


"AMERİKA'NIN DEMESİNDEN ÖNCE CHP BU KONUDA GEREKLİ İKAZLARI YAPTI VE ADETA ÇIRPINDI"
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Erdoğdu, bir gazetecinin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Suriye'de yaşanan IŞİD terörüyle ilgili Türkiye'yi itham ettiğini ve sonrasında özür dilediğini hatırlatması üzerine, "Özrün nasıl olduğunu pek bir okuyamadım. Özrü hükümet kaynakları bizden özür diledi şeklinde ifade ediyorlar. Benim gördüğüm kadarıyla ABD daha öncede bu üniversite yaptığı konuşmasında da Türkiye'de IŞİD'e lojistik destek, sınırların açılması, silah yardımı konularında Türkiye'yi itham etmişti. Ayrıca buna Amerika'nın itham etmesine gerek yok. CHP Milletvekilleri TBMM tutanaklarını inceleyin aylardan beri çırpınıyorlar orada yapmayın bunu diye. Delilleriyle, belgeleriyle, resimleriyle yapılan lojistik desteğin, sınırların nasıl açıldığını, Türkiye'de kurulmuş olan hastanelerde IŞİD militanlarının tedavi edildiğini bütün bunları söylüyorlar. Amerika'nın söylemesine gerek yok. Bütün bunlar belgeli, resimli, kanıtlı olarak söylendi söyleniyor. Amerika bizden özür diledi. Bunu ben ciddiye alacağım bir şey olarak görmüyorum. Önemli olan Türkiye bu lojistik desteği yaptı mı yapmadı mı? Amerika'nın demesinden önce CHP bu konuda gerekli ikazları yaptı ve adeta çırpındı" karşılığını verdi.


"BİR ALGI OPERASYONU OLABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM"
Karakaya ise muhalif grupların desteklendiği noktasında aylardır iddiaların belgelerin olduğunu belirterek, "Amerika'nın kendi menfaatleri gereği yapılmış olan bir geri dönüş olabilir. Bir algı operasyonu olabilir diye düşünüyorum" dedi.
"Gezi soruşturmasında partinizin genel başkanı çıkar amaçlı suç örgütü kurmakla suçlanıyor" sorusu üzerine Erdoğdu, şu değerlendirmelerde bulundu:
"CHP'nin son dönemlerde üzerinde ısrarla durduğu altını çizdiği Türkiye'nin bir hukuk devleti olmaktan çıkarıldığı konusuyla ilgili. Böyle bir şey şaşırtıcı değil. Bundan öncede pek çok demokratik, ilerici hareket hakkında, kişi hakkında bu iddialarda bulundu. Böyle bir cüreti göstermesi Genel Başkanımız hakkında. Ben buna cüret diyorum. Türkiye'de ana muhalefet partisinin liderini Gezi'yi terör örgütü grubuna sokup ana muhalefet partisinin liderini de buna iliştirmeye kalkmak sonuç vermeyecek bir girişimdir. Eğer öyleyse burada hepimiz teröristiz. Bu girişimde gereken cevabı alacaktır."
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...