"Haberlerle güvenlik güçlerini yıpratmaya çalışıyorlar"

/ Kaynak: AA
"Haberlerle güvenlik güçlerini yıpratmaya çalışıyorlar"

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şanlıurfa Valiliği, Suruç ilçesinde bir minibüsün askerlerce yakıldığı yönündeki haberlerin, güvenlik güçlerini yıpratmak için yapıldığını bildirdi.

Şanlıurfa Valiliği, Suruç ilçesinde bir minibüsün askerlerce yakıldığı yönündeki haberlerin, bölgede görev yapan güvenlik güçlerini karalamak ve yıpratmak maksadıyla yapıldığını bildirdi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın kuruluşları tarafından "Türk askeri, dayanışma minibüsünü yaktı" başlıklı, güvenlik güçlerini karalamak maksatlı haber yapıldığı belirtildi.
Söz konusu haberlerin tamamen yanlı ve yanlış olduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
"Suruç Tavşanköy bölgesinde izinsiz olarak toplanan ve kolluk kuvvetlerine taş, havai fişek, ses bombası ve molotofkokteyli ile saldıran yaklaşık bin kişilik bir gruba müdahale esnasında, 47 NC 252 plakalı midibüs içerisindeki bir şahsın elindeki molotofkokteylinin alev alması sonucu, yine aynı bölgede 47 AB 143 plakalı pikap cinsi bir araca göstericiler tarafından atılan molotofkokteylinin isabet etmesi sonucu her iki araçta yangın çıkmış ve araçlar tamamen yanmıştır. Olayda yaralanan olmamıştır.
Bu tip haberlerin, bölgede görev yapan güvenlik güçlerimizi karalamak ve yıpratmak maksadıyla yayınlandığı değerlendirilmektedir. Güvenlik güçlerimiz bölge halkının can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla insanüstü gayret göstererek görevlerine devam etmektedirler."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...