Kurbanlıklarda fiyatlar düştü

/ Kaynak: AA
Kurbanlıklarda fiyatlar düştü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde kurbanlık fiyatlarında düşüş gözlendi.

Eskihisar Mahallesindeki Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarında bayramın ikinci gününde kurban satışları devam etti. Bazı vatandaşların, fiyatları bayram öncesine oranla ucuzladığı gözlenen kurbanlıkları ikinci gün aldıkları görüldü.
Van Erçiş'ten 130 tane küçükbaş hayvan getiren Özal Eriş, bu yıl hareketli piyasanın bulunduğunu, satışlardan memnun olduğunu belirtti.
Eriş, "Bayrama bir gün kala hareketlilik başladı. Bayramın birinci günü güzel gitti. Son 6 havan elimde kaldı. Onu da bitirip memlekete döneceğim. Fiyatlar şu anda çok ucuzladı. 800-1000 liralık hayvanı, 600-700'e veriyorlar. Millet bir an önce bitirip memleketine dönmek istiyor. Vatandaş da daha ucuz diye bayramda alıyor" diye konuştu.
Burdur'dan küçükbaş hayvan getiren Hüseyin Kazan da bayramın ikinci gününde de satışların iyi olduğunu ifade ederek, "Tavuk fiyatına düştü desek olacak. Fiyatlar çok ucuzladı. Büyük çoğunluğunu sattım, kalanları da mezbahaneye kesime vereceğiz" dedi.
Erzurum'dan Denizli'ye kurbanlık büyükbaş hayvan getiren Cemal Bingöl ise 26 büyükbaş hayvandan 12'sinin elinde kaldığını ifade ederek, "3 bin 500 liralık hayvana 2 bin 500 lira teklif ediyorlar. Bir vakıf olsaydı, bir hayır kurumu olsaydı bunları maliyetine canlı tartıp satmak istiyordum. Et ve Süt Kurumu kalan hayvanları sermayesine bizden alırsa vereceğiz" ifadesini kullandı.
İkinci gün alımı tercih edenlerden Kamil Künarlıoğlu ise, fiyatların ikinci gün düştüğü için bu günü tercih ettiğini söyledi. Faruk İzmirli ise, kurban pazarından sürüsüne aldığı koçu besleyeceğini ve damızlık yapacağını belirtti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...