Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trafik cezası ve MTV için 5 milyon kişiye mektup

Trafik cezası ve MTV için 5 milyon kişiye mektup

Ekonomi Haberleri

Torba yasa ile faizleri affedilen trafik cezası ve MTV borçları için mükelleflere mektup gönderilecek. MTV borcu olanlar bu habere dikkat!

Maliye Bakanlığı, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasını da içeren "torba yasa" ile devlete borcu olanlara getirilen fırsatları geniş kitlelere anlatmak amacıyla kapsamlı bir tanıtım kampanyası düzenleyecek. Bu kapsamda, 5 milyon civarındaki Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), trafik para cezası olan araç sahiplerine de özel bir mektup gönderilecek. Bakanlık, bu mektupla, söz konusu araç sahiplerini borçlarını ödemeye davet edecek. Kampanyaya, "Vergide Fırsat Zamanı" sloganı ve logosuyla 13 Ekim 2014 tarihinde düzenlenecek tanıtım ile başlanacak ve kanundan yararlananların ilk taksit ödemelerini yapacağı son tarih 31 Aralık 2014'e kadar devam edilecek. Kampanya kapsamında, 5 milyon civarındaki MTV, trafik para cezası borçlularına da PTT aracılığıyla bilgilendirme mektubu gönderilecek. nbsp;
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "torba yasadan" en çok faydalanacak MTV veya trafik para cezası borçlularını "bu önemli fırsattan" yararlanmaya davet etti. Yasanın, söz konusu borçlulara çok önemli avantajlar sunduğunu dile getiren Şimşek, bu vesileyle araç sahiplerinin borç sorunlarının sona ereceğini ifade etti. nbsp;
Yasa ile 30 Nisan 2014 tarihinden önce tahakkuk eden MTV ile kesilen trafik para cezalarından 11 Eylül 2014 tarihi itibarıyla kesinleşmiş borçlara yapılandırma imkanı getirildiğini belirten Şimşek, "Kanundan faydalanılması halinde bu borçlara ilişkin birikmiş faiz ve gecikme zammı tutarından vazgeçilecek. Bunun yerine enflasyon oranında güncelleme yapılarak borç yükünde önemli bir indirim sağlanacak" dedi.

YÜZDE 5 CEZADAN KURTULDULAR
Trafik cezalarının 120 liraya kadar olan bölümü affedilirken, araçlarına muayene yaptırmayanlar da yüzde 5 cezadan kurtuldu. Araç muayenesini zamanında yaptırmamış olanlar, 31 Aralık 2014'e kadar yaptırırsa, yüzde 5 ceza yerine, kanunun yayımlandığı tarihe kadar enflasyon farkını, daha sonra ise aylık yüzde 1 fark ödeyecek.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...