Juventus- Roma maçı meclise taşınıyor

/ Kaynak: DHA
Juventus- Roma maçı meclise taşınıyor

SPOR Haberleri  / DHA

Juventus-Roma arasındaki 3 penaltı ve 3 kırmızı kart kararının da verildiği gerilimli karşılaşma meclise taşınıyor.

Bunun nedeni ise, dünkü maçta yapıldığı öne sürülen hakem hatalarının sadece ligi değil, ekonomiyi de kötü yönde etkilemesi. Juventus Arena dün akşam büyük bir çekişmeye sahne olurken, 6 maçtır yenilgi görmeyen Juventus'u 18 puanla zirveye taşıyan karşılaşma, ardında yoğun tartışmalar bıraktı. nbsp;Juventus ilk yarıda, Carlos Tevez ile iki penaltıyı da gole çevirirken, ikinci yarıda gelen Leonardo Bonucci'nin golüyle 3-2 öne geçti. nbsp;Sakatlığını atlatarak, 24 kişilik kadroya alınan Salih Uçan'a forma şansı vermeyen başkent ekibi Roma'da ise, kaptan Francesco Totti ilk yarıdaki penaltıyı gole çevirirken, Iturbe de 44'üncü dakikada fileleri havalandırdı. nbsp;Roma, rakip takıma verilen iki penaltının da şaibeli olduğunu, Bonucci'nin golünün de açıkça ofsayt olduğunu savundu.
Juventus'un ilk penaltısında hakemi, yaptığı "Keman çalma düdük çal" hareketiyle protesto eden Roma Teknik Direktörü Rudi Garcia'ya kırmızı kart gösterilerek, tribüne gönderildi. Bunun ardından sahaya bir gerginlik hakim oldu, iki takım futbolcuları agresif tavırlar sergilemeye başladı. Nihayetinde daha sert geçen ikinci yarıda birbirlerine fiziki müdahalede bulunan Juventuslu Alvaro Morata ile Romalı Kostas Manolas'a birer kırmızı kart çıktı.


TOTTİ: "JUVENTUS ŞİKE YAPMAYA DEVAM EDİYOR"
Zirvede yaşanan olaylı maçın ardından hakemin rakip takıma 'tepsiyle sunduğu' penaltı kararlarını eleştiren Garcia, "Ne hikmetse Juventus'un sahasında penaltı alanı epey geniş tutulmuş" dedi. nbsp;Juventus'a ve hakeme en sert gönderme ise kaptan Totti'den geldi. Geçmişte şikeden cezalandırılmış olan Juve'nin hala şike yapmaya devam ettiğini ima Totti, "Bunları söyleyen sadece ben değilim. İtalya'da herkes bunu konuşuyor. Juventus başka bir ligde oynamalı. Böyle giderse yine ligde ikinci olmamız kaçınılmaz" dedi. nbsp;Sahada ortaya koydukları performansın karşılığının bu olmaması gerektiğini dile getiren Totti, "Yıllardır aynı sahneler yaşanıyor. Hakemlere yenilip yenilmediğimizden emin değilim, ama Juventus'a yenilmediğimiz kesin" ifadelerini kullandı. nbsp;Siyah-beyazlı ekipten bu sözlere tepkiler gecikmezken, buna en sert cevap ise, Juventus'un başkanı Andrea Agnelli'nin eşi Emma Winter Agnelli'den geldi. Agnelli, sosyal medyada paylaştığı bir mesajda, "Umarım Totti artık gider ve kendi liginde oynar" sözlerine yer verdi.


GAZETELERİN SAVAŞI: "ROMA, JUVE'Yİ KISKANIYOR"
İtalya'nın önde gelen spor gazetesi La Gazzetta dello Sport ise, bol gerilimli maçın ardından, "Juve'nin sevinci, Roma'nın öfkesi" manşetini atarken, Roma'ya yakın Corriere dello Sport, "Şampiyona bozuldu" başlığını kullandı. nbsp;Juventus'a yakın Tuttosport'ta yapılan yorumlarda ise, 5 yeni transferle sahaya inmesine rağmen yenilen Roma'nın, yeni teknik direktör ve geçen yılki kadroyla dünkü maçta boy gösteren şampiyon Juventus'u kıskandığını ima etti. nbsp;


BORSA'DA DA KAYBETTİLER
Öte yandan Roma, sadece sahada değil borsada da kaybetti. Roma'nın hisseleri 3,85 puan gerilerken, Juventus'unkiler ise 0,83 puan değer kazandı. nbsp;Bu nedenle sadece spor bakımından değil, ekonomik bakımdan da bu iki kulübün ön planda olduğunu ve uluslararası arenada İtalya'yı temsil ettiklerini belirten Demokrat Parti'den milletvekili Marco Miccoli, söz konusu maçı meclise taşıyacağını açıkladı. Hakem hatalarının, sadece ligi ve ülke imajını değil ekonomiyi de etkilediğini öne süren Miccoli, "Böyle durumlar, dünyanın diğer bölgelerindeki medeni ülkelerde asla kabul edilemezdi. Roma'nın Amerikalı sahibi Pallotta umarım dünkü maçı izlememiştir" diye konuştu.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...