Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nden geçiş ücreti belli oldu

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nden geçiş ücreti belli oldu

Ekonomi Haberleri

2016'da bitecek İzmit Körfez Geçiş Köprüsü, 70 dakikalık yolu 6 dakikaya indirecek.

İstanbul-İzmir arasındaki yolu 3,5 saate indirecek olan otoyot projesi kapsamında yapımına devam edilen 'izmit Körfez Geçiş Köprüsü' inşaatında kule yükseklikleri 120 metreyi aştı. 2 bin 682 metrelik köprü 2016'da hizmete girecek.
BU YIL SONUNDA TAMAMLANACAK
3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit ve bir hizmet şeridi olarak planlanan köprünün kulelerinin bu yıl sonu tamamlanarak 252 metreye ulaşacağı ve halat çekme çalışmalarının başlayacağı öğrenildi. Şu anda şantiyesinde 1350 kişi çalışan İzmit körfez geçiş köprüsünün 2015 yılının sonunda ise taşıyıcı platformların yerleştirilmesiyle tamamlanacağı belirtildi.
ÜCRET 95 LİRA OLACAK
Şu anda körfezi dolaşarak 70 dakika, feribot ile 1 saat olan geçiş süresi 6 dakikaya inecek.Köprüden geçiş ücreti ise KDV dahil 41.3 dolar (95 lira) olacak.
BENZERLERİYLE KIYASLANDIĞINDA PAHALI DEĞİL
Bu fiyat yüksek karşılansa da, dünyadaki benzerleri ile kıyaslandığında aslında o kadar da pahalı değil. Örneğin, dünyanın en pahalı köprüsü olan Danimarka 'daki yaklaşık 8 kilometrelik Oresund Bridge 'ten geçmek araç başına 40 euro. İngiltere, Kanada ve Yunanistan 'da da durum farksız. En ucuzu ise yine Çin 'de. İşte dünyayı birbirine bağlayan en önemli köprüler ve geçiş ücretleri;
SEVERN BRİDGE (İNGİLTERE)
İngiltere, köprü geçiş ücretleri konusunda diğer ülkelere oranla biraz daha ekonomik. Gloucestershire ve Bristol şehirlerini birbirine bağlayan Severn Bridge 'den otomobiller 10 dolar, otobüsler ise 27 dolara geçebiliyor. Köprünün uzunluğu ise 1.6 kilometre.
HUANGPU (ÇİN)
Huangpu nehri üzerindeki Huangpu Köprüsü 423 metre uzunluğa sahip. Köprüden günde ortalama 150 bin araç geçiyor ancak geçiş ücreti dünyadaki benzerlerinin çok altında. Otomobillerden sadece 1 dolar alınıyor.
ORESUND BRİDGE (DANİMARKA)
7.8 kilometre uzunluğundan olan köprü dünyanın en pahalı köprüsü. Otomobiller 40 euroya, yolcu otobüsleri 200 euroya köprüyü kullanabiliyor. Günlük ortalama 17 bin araç bu köprüyü kullanıyor. Danimarka 'nın ikinci pahalı köprüsü olan The West Bridge ise otomobiller için 31, otobüsler için ise 140 euro.
CONFEDERATİON BRİDGE (KANADA)
Geçiş ücretlerinin pahalı olduğu ülkelerden bir de Kanada. 12.9 kilometre uzunluğundakiConfederation Bridge, Prince Edward adası ile Kanada 'yı bağlıyor. Günde ortalama 4 bin aracın kullandığı köprüden geçiş 43 dolar.
RİO ANTİRRİO (YUNANİSTAN)
Komşumuz Yunanistan 'ın Peloponnese ve Antirion şehirlerini birbirine bağlayan Rio ?Antirrio, uzunluğuna oranla pahalı olan köprülerden. Yarım kilometreden biraz uzun köprü için otomobillerden 13 euro, otobüslerden ise 60 euro alınıyor.
MİLLAU VİADUCT (FRANSA)
Avrupa 'nın en ucuz geçiş ücretine sahip olan köprüleri arasında yer alan Millau Viaduct 'ten geçmek için otomobiller 6 euro ödüyor. 2.4 kilometre uzunluğunda olan köprüyü günde ortalama 20 bin araç kullanıyor. (Ensonhaber)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...