Kobani düştü, Mehmetçik alarma geçti! Sınırda sinir harbi

Kobani düştü, Mehmetçik alarma geçti! Sınırda sinir harbi

GÜNDEM Haberleri

IŞİD, stratejik öneme sahip Kobani'ye bayrağını çekti. TSK, sınıra tanklardan duvar ördü. Mehmetçik, eli tetikte 'vur' emri bekliyor.

Türkiye'nin hemen yanı başında şiddetli çatışmaların devam ettiği Kobani'den silah ve patlama sesleri yükselirken, Suruç'un sınır hattındaki mahallelerinde tedirginlik had safhaya ulaştı. Önceki gün üç mahallede yaşayan 2 bin vatandaş ile sınır hattında kurulan çadır kentte kalan 3 bin Suriyeli tahliye edilirken, Türkiye tarafına iki günde 14 havan, yüzlerce uzun namlulu silah mermisi isabet etti. nbsp;
Sabah saatlerinde sınırı aşan havan mermisi Suruç'ta bir ev ile işyerine düşerek patladı. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün kriz masasına verdiği talimatla sınır hattındaki mahalleler ve Süleyman Şah Parkı'nın boşaltılmış olması muhtemel bir faciayı da önledi. Boşaltılan mahallelerde yaşayanlar ilçe merkezi ve diğer bölgelerde yaşayan yakınlarının yanına giderken, Suriyeli sığınmacılar ise Suruç'taki yatılı ilköğretim bölge okulu ve resmi kurumların misafirhanelerine yerleştirildi.
Tüm tedbirleri alarak sınırı aşan mermilere de anında karşılık veren güvenlik güçleri, çatışmaları takip etmek ve YPG'ye destek için bölgede toplanan, uyarılara rağmen dağılmayan kalabalığa biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Sınır hattında toplanan grup, gazlı ve sulu müdahalenin ardından araçlarıyla bölgeden ayrıldı.

nbsp;Kobani düştü, Mehmetçik alarma geçti! Sınırda sinir harbi
SIFIR NOKTASINA TANK YIĞINAĞI
DEMİR DUVAR
Terör örgütü IŞİD'in kuşattığı Kuzey Suriye'deki Kobani'de çatışmalar dün kentin doğu kısmında yoğunlaştı. Kobani'nin kenar mahallelerinden yükselen dumanlar Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden de çıplak gözle görülebilirken, sınır hattındaki tedbirlerini nbsp;artıran güvenlik güçleri de Yumurtalık kavşağından ileriye geçişe izin vermedi. 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı, Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki tepeye tank ve zırhlı araçlar sevk etti. Tank ve obüslerin namluları, sınırı aşacak herhangi bir tehlikeye karşı Kobani'ye çevrildi. Askerler de oluşturulan siperlerde eli tetikte 24 saat nöbet tutuyor.
KOMUTANLAR SINIR HATTINDA nbsp;
Askerin alarm durumundaki bekleyişi sürerken Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, sınırda alınan tedbirleri yerinde inceledi. Mardin'deki temaslarının ardından helikopterle Suruç'a geçen Orgeneral Akar, ilk olarak 3. Hudut Tabur Komutanlığı'nda brifing aldı. Daha sonra zırhlı araçla Mürşitpınar Mahallesi'nde sınırın sıfır noktasındaki birlikleri ziyaret eden Akar, hakim noktadan dürbünle Kobani'yi izledi. Zırhlı birliklerin konuşlandığı alana da geçen Kara Kuvvetleri Komutanı, ardından Mürşitpınar Karakolu'nu ziyaret etti.
F-16 MERKEZİNDE İNCELEME
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk de, sınırda devriye görevi yapan F-16'ların yönlendirildiği ve bölgedeki radarlardan gelen bilgilerin toplandığı Diyarbakır'daki Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezi'nde incelemelerde bulundu.
nbsp;Kobani düştü, Mehmetçik alarma geçti! Sınırda sinir harbi
SURUÇ FACİAYI UCUZ ATLATTI
Sınırı aşan havan ve uzun namlulu tüfek mermileri ev ve işyerlerine isabet ediyor. Dün vurulan adreslerden biri de bir bakkal oldu. Havan mermisinin isabet ettiği dükkan kullanılamaz hale geldi. Valiliğin aldığı boşaltma kararı faciayı önledi.
nbsp;Kobani düştü, Mehmetçik alarma geçti! Sınırda sinir harbi
KENT DÜŞTÜ MÜ?
IŞİD Kobani'ye bayrak dikti
Kobani'deki IŞİD-PYD çarpışması sokak savaşına dönüştü. Türkiye sınırına 1 kilometreye kadar yaklaşan IŞİD militanlarının ilerleyişi sürerken dün çarpıcı bir gelişme yaşandı. Suruç'tan savaşı izleyen gazeteciler önce Kobani'nin doğusundaki bir binaya dikilen IŞİD bayrağını görüntüledi. Ardından da Kente hakim bir tepede daha IŞİD bayrağı görüldü. Bayrakların dikilmesinin ardından "Kobani" düştü söylentileri yayılmaya başladı. BBC'ye konuşan İdris Nassar isimli yetkili, IŞİD'in Kobani için stratejik öneme sahip Mistenur tepesinin kontrolünü ele geçirdiğini ve kentin yakında IŞİD'in eline geçebileceğini belirtti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...