Sisi'nin o talebini Erdoğan önledi

Sisi'nin o talebini Erdoğan önledi

GÜNDEM Haberleri

İKÖ'de Kıbrıslı Türklerin "Kıbrıs Türk Devleti" olarak temsil edilmesine son verilmesini isteyen Mısır'ın kararını bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan önledi.

Mısır, İslam Konferansı Örgütü'nde (İKÖ) Kıbrıslı Türklerin "Kıbrıs Türk Devleti" olarak temsil edilmesine son verilmesini istedi. Şok kararı bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önledi. Mısır'ın aldığı kararın ise, Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta BM Genel Kurulu'nda Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'yi sert dille eleştirmesi nedeniyle alındığı ortaya çıktı. Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Mısır'a yönelik sert sözlerine tepki olarak bu talebi ortaya koyan Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin önerisi aday ülkelerden ise destek bulmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC'nin İKÖ'de yer almaması kararına ilişkin Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Yaşar Halit Çevik talimat verdi. Çelik'in ise KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile de istişare ederek, "bölge barışına karşı" yapılmış bir öneri olarak nitelediği öneriye sert dille karşı çıktı.
Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...