Yalçın Akdoğan: Kobani için elimizden ne geliyorsa yaptık

Yalçın Akdoğan: Kobani için elimizden ne geliyorsa yaptık

GÜNDEM Haberleri

Akdoğan, "Kobani konusunda Türkiye'nin hiçbir şey yapmadığı büyük bir yalandır. Türkiye insani zeminde yapılabilecek ne varsa yapmaya çalışmaktadır" dedi.

Kobani konusunda ilk günden itibaren çok yüksek duyarlılıkla hareket ettiklerini belirten Akdoğan, "PYD'nin Türkiye'ye karşı tavrı veya Suriye meselesindeki Esed yanlısı tutumu, bizim Suriyeli Kürtlere sırtımızı dönmemiz gibi bir durum ortaya çıkarmamıştır. İnsanlık dramı yaşanan bir dönemde biz siyasi hesaplarla hareket edemezdik ve etmedik. Suriye'den ülkemize sığınan insanlara kucak açarken 'Gelenlerin Türkiye'ye karşı tavrı nedir?' diye sorgulamadık. Bu yüzden meseleyi Esed'e karşı bir pazarlık meselesi gibi takdim etmek son derece yanlış olur" dedi. Türkiye'nin iyi niyetli tüm adımlarına karşı bölgede tansiyonun yükseltilmeye çalışıldığını vurgulayan Akdoğan, "Türkiye dışında yaşanan ve bizim doğrudan müdahil olmadığımız olayları bahane ederek çözüm sürecinde kırılganlık üretmek sorumsuz bir yaklaşım olacaktır" dedi.
MİSLİYLE KARŞILIK BULUR
İçişleri Bakanı Efkan Âla da Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşanan olaylara ilişkin, "Şiddet bir çözüm yöntemi değildir. Şiddet misliyle karşılık bulur. Derhal bu akıl dışı tutuma son verilmelidir" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...