Kobani bahane

Kobani bahane

GÜNDEM Haberleri

IŞİD'ten korkup kaçan PKK yandaşları, "Türkiye bize destek olmuyor" diyerek sokakları ateşe verdi. 12 kişi öldü, bazıları polis onlarca kişi de yaralandı.

Önce Lice, sonra Kobani! Kalekol bahanesiyle bütün yazı eylemlerle geçiren PKK yandaşları, bu sefer IŞİD'in saldırılarını gerekçe göstererek sokaklara çıktı. Aralarında İstanbul, Diyarbakır, Siirt, Hakkari, Şırnak, Erzurum, Batman, Şanlıurfa'nın da bulunduğu birçok ilde gösteriler düzenlendi. HDP'lilerin başını çektiği göstericiler, IŞİD bahanesiyle sokakları ateşe verip polisle çatıştı. Terör örgütünü protesto eden terör yandaşları, resmi ve özel araçlar, banka şubeleri, iş yerleri ve siyasi parti binalarına zarar verdi. IŞİD'e müdahalenin yolunu açan tezkereye hayır diyen HDP'liler, Türkiye'nin PKK/YPG'ye destek vermesi için ayaklandı.
CAN KAYBI VE nbsp;SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Muş'un Varto ilçesinde kafasına gaz kapsülü isabet eden Hakan Buksur (17) isimli bir gösterici hayatını kaybetti.
Siirt'te ise Kurtalan Belediyesi'ne saldıran eylemciler, garajda bulunan araçları ateşe verdi. Daha sonra göstericiler ile başka bir grup arasında silahlı çatışma çıktı. Yusuf Ç. ve Mehdi E. hayatını kaybederken, 6'sı ağır 12 kişi de yaralandı. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Cami-Der'in binası ile bazı dernekler saldırıya uğradı. Toplam 8 kişi öldü. Yurt genelindeki gösterilerde çok sayıda polis ile onlarca kişi de yaralandı. Batman'da da 1 kişi ölürken, IŞİD militanı olduğu sanılan engelli Yakup Ç. (33) 5 yerinden bıçaklandı. nbsp;
Olayların büyüme eğilimi gösterdiği illerde de tedbirler artırıldı. Bu kapsamda, Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilik, yasağın dün gece saat 22.00'den bu sabah saat 07.00'ye kadar geçerli olduğunu süre bitiminde durumun tekrar değerlendirileceğini açıkladı. Şehirdeki bütün okullar da bugün için tatil edildi. Ayrıca, Batman ile Mardin'in Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı, Ömerli, Savur ilçeleri, Van'ın Erciş ve Siirt'in Kurtulan ilçesinde de ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
İstanbul'daki protestoların adresi ise Kadıköy, Gazi Mahallesi, Okmeydanı ve Esenyurt'tu. Sultangazi'de HDP'li grup ile mahalleli karşı karşıya geldi. Birbirine giren grupları ayırmak isteyen polis, biber gazı ve tazyikli su kullandı. Mahallelinin arasında kalan bir eylemci, linç edilmek istendi. Beyoğlu'nda oturma eylemi yapan 400 kişilik bir grup, barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Piyalepaşa'da bir benzin istasyonu havaya uçurulmak istendi. Alev alan pompaların vanasını daha önce kapatan görevliler, muhtemel bir faciayı önledi. Ankara'da göstericiler AK Parti İl binasına yürümek için Sakarya Caddesi'nde bir araya geldi. Gruba polis müdahalede bulundu. nbsp;
BAYRAK YAKTILAR
Doğu bölgelerimizdeki bazı illerde kepenkler açılmadı. Hakkari'nin Yüksekova ve Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçelerinde Türk bayrakları ateşe verildi. Mersin'de yoldan geçen bir belediye otobüsüne taş ve şişelerle saldıran grup, daha sonra olay yerine gelen polis aracına zarar verdi. Diyarbakır ve Van'da çok sayıda araç ateşe verildi. Siirt'in Kurtalan ilçesinde kaymakamlık, belediye, öğretmenevi ve AK Parti ilçe başkanlığı binaları taşlandı. Mardin'in Nusaybin ilçesinde yolu kapatan göstericiler, kamu kuruluşları ile banka şubelerine taş ve molotofkokteyli attı.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde DBP ilçe başkanlığı önünde toplanan grup Suriye sınırına yürüdü. Sınır tellerini aşmak isteyen gruba, jandarma havaya ateş açarak müdahale etti. Antalya'da düzenlenen Kobani eyleminde 'bozkurt' işareti yapan bir kişi protestocular tarafından linç edilmek istendi. İzmir'de bir kişi, arkasından yaklaştığı polisin silahını alıp koşmaya başladı sonra çevresine doğrulttu. Gösterici gözaltına alındı.
YURT DIŞINDA DA SALDIRDILAR
Ayrıca Avusturya'nın Bregenz ile Fransa'nın Marsilya nbsp;kentlerindeki Türkiye başkonsoloslukları saldırılara hedef oldu. İsviçre'de BM Cenevre Ofisi'ndeki Türk bayrağı indirilmek istendi. nbsp;

nbsp;Kobani bahane
MEYDAN MUHAREBESİ
İstanbul'da İŞİD'i protesto etmek ve Kobani'ye destek vermek için Bağcılar meydanda izinsiz gösteri yapan grup, polise taş atarak, araçları ve kamu mallarını ateşe verdi. Polis ekipleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.
nbsp;Kobani bahane
KAN TOPLAMA ARACINI YAKMAK KANSIZLIK
Kobani'ye saldıran terör örgütü IŞİD'e tepki gösterme bahanesiyle Van'da izinsiz gösteri yapan gruplara polis müdahale etti. Ordu Caddesi üzerinde bulunan Kan Bağışı Merkezi'ne ait iki minibüs göstericiler tarafından ateşe verildi. nbsp;
nbsp;Kobani bahane
TEHLİKELİ HAREKETLER
Ezrurum'da 18 yaşlarındaki bir gösterici pompalı tüfekle göstericilere ateş açtı.
nbsp;Kobani bahane
ATATÜRK'Ü YAKTILAR
Van'ın Başkale ve Şırnak'ın İdil ilçelerinde göstericiler Atatürk heykelini yaktı. Yangını itfaiye söndürdü.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...