Dünyaca ünlü markadan 'peşmerge' özrü

Dünyaca ünlü markadan 'peşmerge' özrü

DÜNYA Haberleri

Ünlü marka H M'in ürettiği haki renkli tulum, kadın Peşmergeler tarafından giyilen elbiseye benzeyince...

İsveçli Hennes amp;Mauritz'in (H amp;M) sonbahar/kış kolleksiyonu içinde yer alan kadınlara yönelik ürettiği haki renkli tulum peşmerge kıyafetine benzediği gerekçesiyle tepki çekti.
Bild gazetesinin haberine göre, sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter üzerinden H amp;M mağazasına,"Peşmerge kıyafeti üzerinden reklam yaparak para kazanıyorsunuz" eleştirisi yağdı.
Firmayı, 'Böyle bir günde Peşmerge kıyafetini kullanarak, saygısızlık ve utanmazlık yapmakla' itham edenler, H amp;M'den, tulumun satışından elde ettiği gelirin bir bölümünü Peşmerge güçlerine vermesi çağrısında bulundular.


Dünyaca ünlü markadan 'peşmerge' özrü


ÖZÜR DİLEDİ
Bunun üzerine açıklama yapan H amp;M mağazası, sözkonusu benzerliğin tamamen tesadüf olduğunu belirterek, "Şayet, ürünümüz nedeniyle birileri alındıysa özür dileriz. Niyetimiz kesinlikle bu değildi. Geçen sezon, yoğun olarak tulum talebi aldığımız için, bu ürünü tasarladık ve aranılan renk olan haki renginde ürettik" açıklaması yapıldı.
H amp;M'in kataloğunda, sözkonusu haki renkli tulumu bir mankenin askeri botla birlikte sunduğu görülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...