Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı uzatıldı

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı uzatıldı

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan duyuruda dün gece saat 22.00'de ilan edilen sokağa çıkma yasağının uzatıldığı bildirildi.

Yasak, Çınar, Eğil, Ergani, Dicle, Hani, Hazro, Kocaköy ve Kulp ilçeleri de dahil edilerek, yarın saat 06.00'a kadar uzatıldı. IŞİD'in Suriye'nin Kobani bölgesindeki saldırılarını protesto etmek gerekçesiyle HDP ve DTK'nin yaptığı çağrı üzerine önceki gece saatlerinde Diyarbakır'da başlayan olaylar nedeniyle İl Valiliği tarafından dün ilan edilen sokağa çıkma yasağının süresi uzatıldı. Konuya ilişkin Valilikten yapılan açıklamada, "5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince ilimiz merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ilçeleri ile dış ilçeler Bismil, Silvan ve Lice ilçelerinde ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için 07.10.2014 günü saat 22.00'den 08.10.2014 günü sabah saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Yapılan değerlendirme sonucu sokağa çıkma yasağı Çınar, Eğil, Ergani, Dicle, Hani, Hazro, Kocaköy, Kulp ilçeleri de dahil edilerek, 09.10.2014 Perşembe günü sabah 06.00'ya kadar uzatılmıştır. Şehrimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bakımından sokağa çıkma yasağına uyulması büyük önem arz etmektedir" denildi. nbsp;Açıklamada, güvenlik, sağlık, itfaiye, su, doğalgaz, elektrik ve ulaşım idaresi çalışanları hariç, diğer kamu görevlilerinin idari izinli olacağını da belirtildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...