Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Davutoğlu: Vandallardan hesap sorarız

Başbakan Davutoğlu: Vandallardan hesap sorarız

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu: 'Sorumlular mutlaka hukuk karşısına çıkarılacak. Çözüm sürecini vandalizme kurban etmeyiz" dedi.

IŞİD'in Kobani'ye girmesinin ardından Türkiye'nin birçok noktasında başlayan şiddet olayları üçüncü gününe girerken, Ankara'da güvenlik zirvesini toplayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Çözüm sürecini vandalizme kurban etmeyeceğiz" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, toplantı sonrasında kameraların karşısına geçerek, şu uyarılarda bulundu:
HDP'NİN ÇAĞRISINA TEPKİ
HDP'nin halkın canına ve malına kastederek çağrı yapması demokrasiye aykırıdır. nbsp;Türkiye Cumhuriyeti devleti hukuk devletidir, kimse hukukun üstünde değildir. Kimse yurt dışında yaşanan acı olayları Türkiye içinde bir mesele gibi yansıtarak halkı tehdit etme cüretini gösteremez. Biz Kobani'ye bağrımızı açtık. Bize sığındılar, bu vandalizmi yapan şiddet meraklılarına sığınmadılar. Biz her şekilde bütün vatandaşlarımızın hukukunu koruruz, Kobani'nin de hukukunu koruyacak olan yegâne güç Türkiye Cumhuriyeti devletidir.
VANDALİZME KURBAN ETMEYİZ
Kobani'de Kürtlere yapılan zulmü protesto için Türkiye'deki Kürtlere zulüm yapmak hangi mantığa sığar? Humus'ta binlerce Türkmen, Kürt, Arap katledilirken, Halep varil bombalarıyla vurulurken, Tel Abyad IŞİD'in eline düştüğü zaman oradaki Araplar, Kürtler katledirken susanların, şimdi vicdan çağrısında bulunması ikiyüzlülüktür. Hem Türkiye'den müdahale etmesini istiyorlar, hem de "tezkereye hayır" diyorlar. CHP genel başkan yardımcısı tweet yolluyor, Gezi'yle bir tutup halkı sokağa çağırıyor. Hedef Gezi'de yapamadıklarını yapmaksa, milletimiz bunu çok iyi görüyor. Kamu düzeni tesis etmek konusunda hiçbir tereddüt göstermeyeceğiz. Bütün vatandaşları sükunetle olayları takip etmeye çağırıyorum. Sakın ola bir tahrike kapılmayın. Çözüm sürecinin arkasına saklanarak, bunu kullanarak kamu düzenini nbsp;bozmaya çalışanlara gerekli olanı yaparız. Çözüm sürecini vandalizme kurban etmeyiz. Tek tek hesap soracağız. Kılıçdaroğlu genel başkan yandımcısına sormalıdır. O tweet'i neden attı? Halkı sokağa neden çağırdı?
VEBAL BM'NİN DAİMİ 5 ÜYESİNDE
Uluslararası topluma sesleniyorum. Suriye'de varil bombalarına, kimyasal silahlara sessiz kalanlar Türkiye'nin bu sorunu çözmesi gerektiğine yönelik algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bütün bu gelişmelerin vebali öncelikle BM Güvenlik Konseyi'nin ve daimi 5 üyenin üzerindedir. sİsmail Sonsuz ANKARA


ANKARA'DA?YOĞUN?TRAFİK
'Haritalı' Kobani zirvesi
Başbakan Ahmet Davutoğlu nbsp;Ankara'da güvenlik zirvesi topladı. Başbakanlık Merkez Bina'da yapılan toplantıya Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan ve Ali Babacan ile İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Başbakanlık Müsteşar Vekili Ergin Ergül, Başbakanlık Başmüşaviri Ali Sarıkaya, Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanı Kemal Ökem ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu katıldı. Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in ilk defa katıldığı toplantıda MİT Müsteşarı Hakan Fidan yer almadı. Komutanların ellerinde çantaların yanı sıra haritalarla katıldığı toplantıda Kobani başta olmak üzere Suriye ve Irak'ta yaşananlar ile yurt geneline nbsp;yayılan şiddet olayları masaya yatırıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...