"Türkiye yeni zenginler listesinde"

/ Kaynak: DHA
"Türkiye yeni zenginler listesinde"

Ekonomi Haberleri  / DHA

Türkiye Gayri Safi Yurtiçi Hasılası verileri ile ABD, İngiltere, Almanya gibi büyük ülkelerin önüne geçti.

Dünyada Brezilya, Hindistan, Endonezya, Çin, Meksika, Rusya ve Türkiye'yi kapsayan yeni bir G7 oluştu.Financial Times'de yer alan habere göre, bu "yeni yedili" Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYİH) verisine göre İngiltere, Almanya, İtalya, Kanada, ABD, Fransa ve Japonya'dan oluşan G7'nin önüne geçmeyi başardı.


Financial Times bu sonuca IMF'nin 7 Ekim'de yayınladığı rapora dayanarak vardığını belirtti. Rapora göre, G7'nin GSYİH değeri 34,5 trilyon dolar iken, yeni yedilinin toplam GSYİH değeri 37,8 trilyon dolara ulaştı.IMF'nin raporuna göre, sıralamada 17,6 trilyon dolar ile Çin birinci sırada yer aldı. Böylelikle Çin 17,4 trilyon dolarlık GSYİH'ye sahip ABD'yi ikinci sıraya düşürdü. Rusya bu listede Fransa ve İngiltere'yi geçerek altıncı sıraya yükseldi.Financial Times uzmanları, bu verilerin dünya arenasındaki güç dengelerinin değiştiğinin kanıtı olduğunu bildirdiler. Uzmanlar, "Artık ilk 20'de gelişmekte olan ülkeler yer alıyor" ifadesini kullandılar. nbsp;


nbsp;

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...