Hedefinde yine Aziz Yıldırım vardı

Hedefinde yine Aziz Yıldırım vardı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu, isim vermeden adından söz ettiği Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı konuşturan sistemi lanetlediğini söyledi

Hacıosmanoğlu, futbolcularla arasında geçen diyaloğu da paylaştı. Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılama sırasında herkesle tek tek hesaplaşacağı yönündeki açıklamasına sert yanıtlar verdi. Hacıosmanoğlu, "13. Ağır Ceza Mahkemesi ve onun akabinde bizim itirazımızı değerlendiren 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hukuk dışı verdiği kararlar; hukukun, adaletin yanından dahi geçmeyecek seviyesiz kararlar onu konuşturuyor. Bu şahsın konuşmalarına itibar etmiyorum, dikkate de almıyorum. Bunların hepsi algı yönetimi. Ama onu konuşturanlara da lanet olsun diyorum, başka bir şey demiyorum" dedi.


"KAYBEDİLMİŞ ÇOK ŞEY YOK"
Hacıosmanoğlu, Spor Toto Süper Lig'de geçirdikleri zor günlerle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Bu sonuçları kabul etmek, hazmetmek kolay değil. Almamamız gereken sonuçları aldık. Bunda hem oyuncuların hem bizlerin hem teknik kadronun ve hakemlerin katkısı var. Bunların hiçbiri mazeret değil, ligin 5. haftasını oynadık. Sağ duyulu Trabzonspor sevdalıların takıma olan inancı hala devam ediyor. 5 maçta 4 puan almış olabiliriz ama kaybettiğimiz çok şey yok. Bunları telefi etme imkanımız var" diye konuştu.


"TARAFTARIN BAŞINI ÖNE EĞDİRMEYİN"
Futbolcularla yaptığı görüşmede onlara söylediklerini açıklayan Hacıosmanoğlu, "Onlardan bir tek şey istedim; bizim harcadığımız emekleri bir tarafa bırakın. Bu takımın sağ duyulu taraftarları var. Bunlara karşı alınan bu tablo bizleri daha çok üzüyor. Onların başının eğik gezmesi bizi rahatsız ediyor. Sizi de rahatsız etsin. Tek istediğimiz sizden o insanların başının dik gezmesini sağlamanız. Trabzonspor yakın tarihinin en iyi kadrosunu kurduk. Uyum sorunu olabilir ama oynadığımız takımlardan Karabükspor'dan bir tane oyuncu alıp da Trabzonspor'un ilk 11'inde oynatabilir misiniz? Bunu bir kendinize sorun. Ben çocukluğumdan beri hep savaşarak bir yerlere geldim. İstediğim her şeyi de Allah bana nasip etti ama hep mücadele ettim, savaştım. Sonunda da kazanan ben oldum. Trabzonspor Başkanlığı'nı da bu şekilde kazandım herkesin bize karşı olduğu dönemde. Hepiniz değerli oyuncularsınız ama sahada savaşmadığınız sürece başarıyı yakalama imkanınız yok. Hayatın her alanında böyle. Masumane duygularla Trabzonspor sevdasını taşıyan her insanın başını öne eğdirmeden sahada savaşın, sonunda elbette bu bir oyundur. Kazanabilirsiniz de, yenilebilirsiniz de ama önemli olan savaşma mücadelesi vermeniz. Milyonlarca insan sizden bunu bekliyor, biz de bunu bekliyoruz. Umuyorum milli ara bir başlangıç olur. Oyuncularımız da sahaya çıktıkları zaman gerekli performansı gösterir. Trabzonspor'u layık olduğu yere taşırlar. Yaklaşık 1 saat konuştuk. Belki de bir başkan olarak bu tarz son kez karşınızda buluyorsunuz beni. Başka zaman başka türlü göreceksiniz. Umuyorum ki bundan sonraki karşılaşmalarımızda elde ettiğiniz başarılarla ben de ekstra bonuslar veren bir başkan olarak karşınıza çıkarım. İnancımız tam. Takımın başarısız olmasını isteyen çok insan var. Bizim başarısız olmamızı isteyen çok insan var. Bu alışkanlık Trabzon'da her zaman var" şeklinde konuştu.


"ÜZERİMİZE OYUNLAR OYNANABİLİR"
Vahid Halilhodzic'in saha kenarındaki agresif tavırlarıyla ilgili olarak ise Hacıosmanoğlu, "Hocamızla sürekli konuşuyoruz. O bizden birisi. O da aynı duyguları yaşıyor, başarılı olmak istiyor. Trabzonspor'a başarılı olmak için geldi. Bu sonuçlar bizi nasıl çılgına çeviriyorsa onu da aynı şekilde çılgına çeviriyor. Kaldı ki sahada yapılan hakem hatalarına baktığımız zaman hem ligde hem de Avrupa'daki maçlarda hazmedilen sonuçlar değil. Başarısız sonuçlardan sonra bunları konuşmaya gerek yok ama belki üzerimize oyunlar da oynanabilir. Oyuncunun eline top çarpıyor ama hakem penaltıyı vermiyor. Karabükspor maçında durum belki 2-1 olacak ve oyunun seyri değişecek. Legia Warszawa maçına bakıyorsunuz 2 tane net penaltı var. Verilen kararlara bakıyorsunuz çıldırmamak elde değil. Avrupa'da tuttuğumuz Avukat, 'ben bu davayı alıyorum ama önünüze çıkacak zorluklardan sonra vazgeçersiniz hiç başlamayalım' demişti. 'Çünkü biz UEFA'ya savaş açıyoruz. Size farklı yaptırımlar da uygulayabilirler' diye cümleler kullanmıştı. Biz de kendisine 'bu bizim namus davamız vazgeçmemiz söz konusu olamaz. Bundan emin olun' demiştik. Hem Türkiye'deki hem Avrupa'daki avukatlarımız çok ciddi çalışıyor. UEFA da zor durumda. Kasıt demiyorum ama Avrupa'da oynadığımız maçlarda bariz hataları gördükçe insanın midesi bulanmıyor değil. Hem o alanda hem de sportif alanda mücadelemiz devam edecek. Bizim ufak tefek hakem hatalarına söyleyecek bir şeyimiz yok. Bu hatalar sonunda yine puan kaybetmeyle devam edersek o zaman konuşmaya ve yetkilileri uyarmaya hakkımız olur. Öncelikle bizim sahada Trabzonspor'a yakışır bir şekilde mücadele etmemiz gerekiyor" açıklamasında bulundu.


"VAHİD HOCA İLE 2 YILLIK SÖZLEŞMEMİZ VAR"
Teknik direktör Vahid Halilhodzic ile 2 yıllık sözleşmeleri bulunduğunu hatırlatan Hacıosmanoğlu, "Ama Vahid Halilhodzic, şunu söyledi; 'Ben sana söz verdiğim için buraya geldim. Eğer başarısız bir sonuç olursa ne kulüp tazminat ödesin ne ben tazminat ödeyeyim.' Ben de 'kulüpte bu senenin sonunda serbest kalma imkanını birbirimize verelim' dedim. Kendisi kulübü düşündüğü için böyle bir teklif yaptı. Tazminat alıp gideyim düşüncesinde değil. Kendisi zaten büyük paraları teperek buraya geldi. Başarılı olursak devam edeceğiz zaten ama aksi bir durumda da ne kulübün eli bağlı olsun ne de benim elim bağlı olsun diye öyle bir opsiyon koyduk" dedi.


"OYUNCULARA BİR LİRA BORCUMUZ YOK"
Hacıosmanoğlu, futbolcularla yaptığı toplantıda çok özel şeyler de söylediğini vurgulayarak, "Özel hayatımla ilgili çok örnekler verdim. Kaptanımız bile, 'Ben 7 senedir buradayım, böyle şey görmedim' diyor. Oyunculara tek kuruş borcumuz yok. Hiçbir kulüpte böyle bir şey yok. Bu imkanları oluştururken çok çalışıyoruz. Oyuncuların parasını gününde ödemek aslında marifet değil, bizim görevimiz. Ama onlara, 'Siz bunun devam etmesini istiyorsanız, sahada bunun karşılığında bir şeyler yapmak zorundasınız' dedim. Onu yaparlarsa devam eder aynı şekilde" diye konuştu.


"AZİZ YILDIRIM'I KONUŞTURAN SİSTEMİ LANETLİYORUM"
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, 'yeniden yargılama olacak ve herkes mahkemeye gelecek. Hesap verecek' şeklindeki açıklamaları ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, "Bu çok güzel bir soru, bu soruya çok güzel cevaplar verirdim ama bak yine Trabzonspor kötü gidiyor. 'Bu şahsı konuşup da ön plana çıkmaya çalışıyor' diyecek insanlar. Bu durum bizi rahatsız ediyor. Bu şahıs zaten bizim muhatabımız değil. Benim muhatap alacağım kişi önce gidecek askerliğini yapacak, gelecek ondan sonra biz de onu karşımıza muhatap alırız. Ama onun bir kabahati yok. Askerlikten kaçmak için sahte çürük raporu alan bir insana gece saat 02.00'de 03.00'de meclisten karar çıkartıp, sahte çürük raporu alanlar da bedelli askerlikten yararlanır diyenler bugün o adamı konuşturuyor. Bugün görüş bildiren 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve onun akebinde bizim itirazımızı değerlendiren 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hukuk dışı verdiği kararlar, hukuka adalet yanında dahi geçmeyecek bu seviyesiz kararlar onu konuşturuyor. Devletin birimleri konuşturuyor. Bu bizim ayıbımız değil. Bunu konuşturan devlet yetkililerinin ayıbı, bırakın konuşturmayı toplumun içine çıkamayacak biri. Bizi çocukken 'en kutsal görev askerliktir' diye yetiştirirlerdi. Orada dahi sahtekarlık yapıp sahte belgeyle askerlikten kaçan adamı siz kurtarıyorsanız, bugün o da çıkıp herkesten hesap soracağım der. Ama onu konuşturanların kabahati. Yaptıkları hırsızlıkları, Trabzonspor'un çalınan emeklerini o suçları nasıl örtbas edecekler de kimden hesap soracaklar. Bunların hepsi algı yönetimi, algı yönetiyorlar. Buradaki tek amaç hukuk dışı karar veren mahkeme başkanları süreyi uzatıp sulandırmak" cevabını verdi.


"UEFA'DAKİ GİRİŞİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR"
UEFA'daki girişimlerinin devam ettiğini vurgulayan Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor taraftarı merak etmesin. Bu konuda konuşmuyoruz, hukukçularımız konuşuyor. UEFA'nın bu konuda ne kadar sıkıştığını, hukukçularımızın yaptığı hamlelerle ne kadar sıkıştıklarını biz çok iyi biliyoruz. Bunlar kamuoyu ile paylaşacağımız şeyler değil. FIFA'nın dahi UEFA'ya yazı yazıp 'kararlarınızı titizlikle bekliyoruz' demesinin ne manaya geldiğini ilerleyen günlerde göreceğiz. Türkiye'de her ne kadar yeniden yargılama adıyla bu işi sulandırsalar da, zamana yaysalar da herhalde Avrupa'nın dev kulüpleri dahi UEFA ve FIFA'ya sordukları soru, 'Biz düşerken niye bu takıma ceza vermiyorsunuz.' Bizden daha çok baskı yapanlarda var Avrupa'da. Onun için bunların hepsi algı yönetimi. Bu şahsın konuşmalarına ben itibar etmiyorum. Dikkate de almıyorum ama onları konuşturanlara lanet olsun diyorum. Başka bir şey demiyorum" şeklinde konuştu.


"BİZDEN İYİSİ VARSA GÖREVİ DEVRETMEYE HAZIRIZ"
Başkan Hacıosmanoğlu, Aralık ayında seçimli kongre olacağı yönündeki iddiaları da yanıtlarken, şunları söyledi: "Her ne kadar spekülasyon yapsalar da Trabzonspor taraftarı bizi 2,5 seneliğe seçti. Evet biz geçen sene staj dönemimiz yaptık. Ama bu sene sağ duyulu Trabzonsporlular'ın söylediği bir tek şey var; gerek yerli gerek yabancı oyuncuların hepsi yakın zamanda alınan en iyi oyuncular. Bunlar inanıyorum ki galibiyet aldıkları zaman seri yakalayacaklar ve başarılı olacaklar. Bize genel kurul üyelerinin vermiş olduğu süreyi tamamlamak bizim görevimiz. 'Ben bu işi beceremedim, gidiyorum' diyecek bir halim yok. O karakterde bir insan değilim. Onun için bu kadar yatırımları yaptık. Bunların karşılığını alacağız. Hep söyledim; ben bu takımın taraftarıyım. Trabzonspor'a gönül veren sağ duyulu insanlara zulüm etmek bana düşmez. Elbette bizden daha iyi yapacak biri varsa görevi devretmeye hazırız. Biz bu kulüpte çok şeyi değiştirdik, birçok şeyin daha değişmesi lazım. Bu kulübü bir çıkar aracı olarak kullananlardan kurtarmak amacımız. Bizden sonra gelecek olanlar da inşallah aynı düzeni devam ettirir. Trabzonspor o zaman kurtulur. 'Ahmet gelsin, Mehmet gitsin' dediğimiz sürece Trabzonspor kalıcı başarılar yakalayamaz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...