Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki tarihi maç film oldu

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki tarihi maç film oldu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Trabzonspor'un, Fenerbahçe'ye 2-1 yenilerek şampiyonluğu kaybettiği maç film oldu...

Trabzonspor'un, kendi sahasında Fenerbahçe'ye 2-1 yenilerek lig şampiyonluğunu kaybettiği tarihi maç ve merhum Kazım Koyuncu'nun yaşam öyküsünün anlatıldığı 'Yağmur: Kıyamet Çiçeği' adlı filmde bordo mavili taraftarlar da oynadı. Trabzonspor'un 1995-96 sezonunda Fenerbahçe'ye kendi sahasında 2-1 yenilerek kaybettiği lig şampiyonluğu, bir filme konu oldu. nbsp;


Yönetmenliğini ve senaristliğini Onur Aydın'ın yaptığı 'Yağmur: Kıyamet Çiçeği' adlı filmde, bordo mavili camiayı derinden sarsan bu olayın yanı sıra, kanser hastalığı nedeniyle genç yaşta hayatını kaybeden müzisyen Kazım Koyuncu'nun hayat hikayesi anlatılıyor.


nbsp;10 BİN FİGÜRANIN ROL ALDIĞI FİLMİN BAZI SAHNELERİ AVNİ AKER STADI'NDA ÇEKİLDİ
Haber61.net'in haberine göre, film yaklaşık 2 yıl süren ön hazırlık sonrasında; Trabzon, Hopa, Kazım Koyuncu'nun köyü Pançol'da ve İstanbul'da 9 hafta süren bir çalışma sonucunda çekildi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun izniyle Avni Aker Stadyumu'nda gerçekleşen çekimlere Trabzonspor'un taraftar grupları da katıldı. Engin Hepileri Kazım Koyuncu'nun kanser olduğu dönemi canlandırdığı sahneler için özel bir diyetle kilo verdi. Maç sahneleri ve miting sahneleri de dahil olmak üzere 10 bine yakın figürasyon kullanıldığı ifade ediliyor.




'YAĞMUR: KIYAMET ÇİÇEĞİ'NİN ÖYKÜSÜ
Yakın tarihin en büyük felaketlerinden biri olarak gösterilen Çernobil faciasından sonra eşini kanserden kaybeden Elena, oğlunun da aynı hastalıktan müzdarip olduğunu öğrenince çareyi tedavi için Türkiye'ye gelmekte bulur. Elena Trabzon'da tedavi süreciyle uğraşırken, bir gün nbsp;Trabzonspor'da oynama hayaliyle yanıp tutuşan futbolcu Şenol ile tanışır. Şenol sonuna düşünmeden nbsp;ilk görüşte kadına aşık olur... nbsp;


Öte yandan 1995-1996 futbol sezonunda şampiyonluğa doğru giden Trabzonspor son, maçta şampiyonluğu kaybedince, amigo Ahmet'in de dünyası başına yıkılır...


Bir diğer yanda ise sesi ve kişiliği ile milyonlarca insanın gönlünde taht kuran Kazım Koyuncu vardır.


BAŞROLLERDE ENGİN HEPİLERİ, ALTAN ERKEKLİ VE DEVRİM SALTOĞLU OYNADI
Filmin yönetmenliğini ve senarsitliğini aynı adlı kitabın yazarı da olan Onur Aydın üstleniyor. Filminin oyuncu kadrosunda ise Engin Hepileri, Altan Erkekli, Devrim Saltoğlu, Sevtap Özaltun, Erkan Kolçak Köstendil, Sait Genay, SettarTanrıöğen, Hüseyin Avni Danyal, Elena Viunova, Rıza Sönmez ve Serap Aksoy gibi isimler yer alıyor. Film, 19 Aralık 2014'te vizyona girecek.




5 MAYIS 1996'DAKİ O MAÇTA NE OLMUŞTU?
1995-96 sezonunun 32. haftasına 76 puanla lider giren Trabzonspor, 1 puan gerisindeki Fenerbahçe'yi Avni Aker Stadı'nda konuk etti. Rakibi karşısında 18. dakikada Abdullah Ercan'ın golüyle 1-0 öne geçen bordo mavililer, 55'te Oğuz Çetin ve 82'de Aykut Kocaman'ın gollerine engel olamayınca sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Bu galibiyetle puanını 78'e yükseltip liderliği ele geçiren Fenerbahçe, daha sonra oynadığı İstanbulspor (2-0) ve Vanspor (3-0) maçlarını da kazanıp şampiyon oldu. Trabzonspor ise, Karşıyaka'yı 4-1, Eskişehirspor'u 7-1 yenmesine rağmen ikinciliği elde etti.
İlgilendiğin konular

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...