Tarladan havan mermisi çıktı

/ Kaynak: İHA
Tarladan havan mermisi çıktı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kırıkkale'nin Ahılı köyünde bir çiftçi traktörle tarlasını işlediği sırada havan mermisi buldu.

Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale'nin Ahılı köyü Arpalık çukuru mevkisinde traktörle tarlasını süren Mustafa Güney, traktörün arkasına bağlı gazayağına bir cismin takıldığını görmesi üzerine aracını durdurarak cismi inceledi. Cismin mühimmat olduğunu anlayan çiftçi durumu Köy Muhtarı Davut Doğan'a ve polis ekiplerine haber verdi. Özel bir koleje yaklaşık 100 metre mesafede bulunan mühimmat, olay yerine gelen Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanları tarafından yapılan incelemenin ardından kontrollü bir şekilde yerinden alınarak Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKEK) teslim edilmek üzere götürüldü.
Yapılan incelemede, bulunan mühimmatın 3 Temmuz 1997 Mühimmat Fabrikası İmla Şubesi'nde meydana gelen patlamadan etrafa saçılan havan topu mermisi olduğu belirlendi.
Köy sınırlarında çiftçiler tarafından hemen hemen her yıl bu tür mühimmatlardan bir kaç tane çıktığını dile getiren Ahılı Köyü Muhtarı Davut Doğan, mühimmatların patlamasından endişe duyduklarını, yetkililerin arazilerde yeniden tarama yapmalarını istedi.
Mühimmatı bulan Mustafa Güney isimli çiftçi ise her yıl tarlasını işlediği sırada bir kaç tane bu mühimatlardan bulduğunu söyledi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...