Küçük kıza biyonik el!

Küçük kıza biyonik el!

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de sol eli parmaksız dünyaya gelen küçük kız için biyonik el yapıldı. Hemde en sevdiği renkte!

İngiltere'de David ve Zania Fraser çiftinin beş sene önce Hayley isimli kızları sol eli parmaksız olarak dünyaya geldi. Okulda yeni arkadaşlarla tanıştığında sol elini gizleyen kızın nihayet sıkıntıları sona erdi.

Hayley'e 3D yazıcıyla biyonik bir el yapıldı. Hem de en sevdiği pembe renkte. ABD'de yapılan ve son derece ucuza mal edilen biyonik el, İngiltere'de ilk kez bir hastaya nakledildi. Kızın babası David Fraser, "Hayalleri gerçek oldu. Şimdi oyuncak ayısını tutabiliyor, muz soyabiliyor, elbiselerini giyebiliyor. Biyonik el kızımı çok mutlu etti" dedi.

Yardım kuruluşu E-Nable tarafından imal edilen protezler tamamen çocukların istediği renk ve tarzda imal ediliyor. Protezler, özellikle dikkat çekici renklerde yapılıyor, bu şekilde çocuklar farklı olduklarını hissediyor. Yardım kuruluşu, mekanik testerede parmaklarını kaybeden Güney Afrikalı marangoz Richard van As tarafından kuruldu.

Genetik bir anormallik sebebiyle parmaksız doğan kıza daha önce ancak ameliyatla parmak nakli yapılması tavsiye ediliyordu.


Küçük kıza biyonik el!Küçük kıza biyonik el!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...