Gaziantep sokaklar savaş alanına döndü: 4 ölü

Gaziantep sokaklar savaş alanına döndü: 4 ölü

GÜNDEM Haberleri

Gaziantep'te 3 gündür devam eden Kobani gerginliğinde ölü sayısı 4'e yükseldi. 3'ü polis 13 kişinin ise tedavileri sürüyor.

Gaziantep'te karşıt görüşlü kişiler arasında silahlı çatışma çıktı. döner bıçağı, pala ve sopaların da kullanıldığı olayda 4 kişi öldü. Önceki akşam başlayan Gaziantep'teki gerginlikte iki ayrı grup arasında çıkan çatışmalarda ağır yaralanan 1 kişi daha hayatını kaybetti. Yaralı olan 3'ü polis toplam 13 kişinin ise tedavileri sürüyor. Cenazeler Gaziantep Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsinin ardından ailelerine teslim edileceği öğrenildi. Ölenlerin isimleri ise şöyle, Sevgi Balcı'nın (20) Süleyman Balcı (15), Ömer Üçeker (27) ve Şahan Dağhan (27). Öte yandan hastanede tedavi altına alınanlardan 3'ünün hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.


Gaziantep sokaklar savaş alanına döndü: 4 ölü


SOKAKLAR SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Gaziantep'te devam eden Kobani olaylarında çıkan silahlı çatışmalarda ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti. Kentin birçok bölgesinde başlayan gerilim gece saatlerinde de devam etti. Kobani için toplanan kalabalık grup polisi molotof ve taş yağmuruna tutarken, toplanan halk yüzü maskeli gruplarla çatıştı. Taş, sopa, kılıç ve silahların kullanıldığı kavgalarda sokaklar savaş alanına döndü. Kentin birçok noktasında yaşanan çatışmalarda ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti çok sayıda kişi yaralandı. Dr. Ersin Arsan Devlet Hastanesi'ne hayatını kaybeden 4 kişinin cenazesi otopsi için Gaziantep Adli Tıp Morgu'na gönderileceği öğrenildi.
Öte yandan toplanan bazı gruplar HDP binalarını ateşe verdi. Ellerinde sopalarla sokak sokak gezen göstericiler sık sık tekbir getirerek İstiklal Marşı'nı okudu.
 

Gaziantep sokaklar savaş alanına döndü: 4 ölü

Gaziantep sokaklar savaş alanına döndü: 4 ölü


KARAKOL ÖNÜNDE HAVAYA ATEŞ ETTİLER
Barak Mahallesi'nde korsan gösteri düzenleyen grup ile karşıt görüşlü kişiler arasında silahlı çatışma çıktı. 25 Aralık Polis Merkezi önünde toplanarak Türk bayrağı açan başka bir grup, polislerin iknası sonucu gösteriye son verdi. Sopa, pala ve döner bıçakları taşıyan gruptakiler, tüfeklerle havaya rast gele ateş açarak dağıldı.

 

Gaziantep sokaklar savaş alanına döndü: 4 ölü


DBP İLÇE BAŞKANLIĞI BİNASI YAKILDI
Polisin müdahalesi sonucu ara sokaklara dağılan gruplardan bazıları, tekbirlerle Sadıklar Caddesi'nde bulunan DBP Şahinbey İlçe Başkanlığı'na yürüdü. Burada bir süre eylem yapan gruptakiler, parti binasını ateşe verdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye tarafından binadaki yangın, müdahaleyle kontrol altına alındı. Parti önünde yeniden karşılayan karşıt görüşlü gruplar, birbirlerine pala, döner bıçağı, sopa, taş ve tüfeklerle saldırdı. Polisin uyarılarına rağmen çatışan gruplara, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale edildi. Çıkan olaylarda 1'i polis memuru 11 kişi; saçma, bıçak ve taşlarla yaralandı. Yaralı 11 kişi, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere götürüldü. Yoğun güvenlik önleminin alındığı kentte olaylara karışan 6 kişi gözaltına alındı. Acil servislerde tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Olayların halen devam ettiği mahallelerde güvenlik önlemleri arttırıldı.

 

 

Gaziantep sokaklar savaş alanına döndü: 4 ölü

Gaziantep sokaklar savaş alanına döndü: 4 ölü

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...