BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Baharatçıya çifte bayram

Baharatçıya çifte bayram

Kayserililer, Kurban Bayramı’nda kestikleri hayvanların etlerinden geleneksel ev sucuğu yapmak için baharatçılara akın etti.



KAYSERİ- Kayserililer, Kurban Bayramı’nda kestikleri hayvanların etlerinden geleneksel ev sucuğu yapmak için baharatçılara akın etti. Büyük yoğunluk yaşayan baharatçılar, talebe karşılık vermek için bayram boyunca işyerlerini açık tuttu. “İrişgik” adı verilen ev sucuğunun, imalathanelerde üretilen sucuğa oranla daha lezzetli oluşu ve kimyasal katkı maddesi içermeyişi sebebiyle, vatandaşları etlerini bu yönde değerlendirmeye yöneltiyor. Baharat satıcısı Mustafa Çağlıtalaslıgil, sucuk yapımında kullanılan baharatlara olan talebi karşılamada zorlandıklarını kaydetti.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT