"Dini faaliyetlere yasaklama" yalanlandı

"Dini faaliyetlere yasaklama" yalanlandı

DÜNYA Haberleri

İsviçre'de dini faaliyetlerin yasaklandığına dair iddialara yalanlama geldi.

İşte yapılan o açıklama

İsviçre ve batı avrupadaki türklerin takip ettikleri bazı gazete ve TV'lerde 'İslami faaliyet yasak' veya İsviçre'de tüm islami faaliyetler yasaklandı!' şeklinde haberler yayınlanmaktadır. Kaynak olarak Doğan Haber Ajanı DHA gösterilen haberlerde İsviçre Ulusal Meclisi 9. Ekimden itibaren bütün islami faaliyetleri yasakladı denmektedir.


Federal Meclisin web sitesinde görülebildiği gibi meclis en son 26 Eylülde toplanmış, bir sonraki toplantı 24 Kasımda olacaktir. Bu ikisi arasında başka toplantı planlanmamıştır.DHA kaynaklı haberde bildirildiği şekilde böyle bir karar Federal meclis tarafından alınmamıştır. Alınması ise İsviçrede din hürriyetin garanti altında alan mevcut Federal Anayasanın 15. maddesine aykırıdır.Federal Hükümet 8. Ekim günü kamuoyunda IŞİD olarak tanınan örgütün her türlü faaliyetini İsviçre topraklarında yasakladığını açıklamış, bunun haricinde herhangi bir yasak açıklanmamıştır. Açıklanmayan yasaklar ise hukuken yok hükmündedir.Üyelerimize, İsviçre, Avrupa, Türkiye ve bütün dünya kamuoyuna saygıyla duyurulur.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...