IŞİD Enbar2ın yüzde 80'ini ele geçirdiğ

/ Kaynak: AA
IŞİD Enbar2ın yüzde 80'ini ele geçirdiğ

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Elektrik Bakanı Kasım el-Fehdavi, Enbar ilinin yüzde 80'inin IŞİD'in kontrolü altında olduğunu söyledi.

Fehdavi AA muhabirine yaptığı açıklamada, "IŞİD, Enbar'ın yüzde 80'inin kontrolünü elinde bulunduruyor. Geri kalan kısma ise Irak ordusu ve aşiret grupları hakim" dedi.
Irak güçlerinin Enbar'ın merkez ilçesi Ramadi'de kontrolü kaybettiğini dile getiren Fehdavi, "IŞİD militanları aylardır burayı ele geçirmek için savaş veriyor. Ramadi'den sonra başkent Bağdat'a yönelecekler" iddiasında bulundu.
Enbar'daki durumun çok kritik olduğunu belirten Fehdavi, askeri yardımların istenen düzeyde olmadığını ifade ederek, merkezi hükümetin bölgeye karadan ve havadan daha fazla destek vermesi gerektiğini kaydetti.
Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziranda Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ordu ve IŞİD militanları arasında çatışmalar yaşanıyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki hedeflere saldırılar düzenliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...