Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriyeli minikleri Türkçe azmi

/ Kaynak: İHA
Suriyeli minikleri Türkçe azmi

YAŞAM Haberleri  / İHA

İstanbul'da, çeşitli okullarda eğitim gören Suriyeli öğrenciler bir yandan yarım kalan eğitimlerini tamamlarken diğer yandan Türkçe öğreniyor.

Türk öğretmenlerden Türkçe dersi alan Suriyeli öğrenciler, Türkiye'yi sevdiklerini söyledi.Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli çocuklar, yeni eğitim ve öğretim yılına başladı. Yarım kalan eğitimlerini tamamlamaya çalışan Suriyeli çocuklar, bir taraftan çeşitli derslerdeki eğitimini sürdürürken, bir taraftan da Türkçe öğreniyor. Başakşehir'deki bir Suriye okulunda eğitimlerini tamamlamaya çalışan Suriyeli öğrenciler, Türk öğretmenlerden Türkçe dersi alıyor. Pratiklerle Türkçe öğrenen Suriyeli öğrencilerin Türkçe azmi dikkat çekiyor.
5'inci sınıf öğrencisi Hibe Halaf, bir sene önce Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Benim babam Türkmen, Türkçe biliyor. Öğretmenim çok güzel. Çok kolay değil. Türkiye'de kalacağım. Öğretmen olmak istiyorum" derken, Alişeyh Müslim isimli öğrenci ise, "Tanışmayı öğrendik. Polis olmayı istiyorum" diye konuştu.
3'üncü sınıf öğrencisi İbrahim Sultan, çok çalıştığını belirterek "Çalıştığım zaman harfleri bildim. Türkçe konuşmaya başladım. Türkiye'yi seviyorum. Büyüyünce avukat olmak istiyorum" şeklinde konuştu.

"TÜRKÇE'YE YATKINLAR, GÜZEL ÖĞRENİYORLAR"

Öğrencilerin Türkçe dersinde zorlanmadıklarını belirten öğretmen Ayşe Yüksel de, "Burada Türkçe öğretiyorum. Bu yıl yeni başladım. Güzel gidiyor. Aslında çoğu Türkçe'ye aşina. Suriye'deki savaştan dolayı iki seneye yakın buradalar. Türk arkadaşları var. Bu yüzden Türkçe'ye çok yatkınlar ve güzel öğreniyorlar. Çok zorlanmıyorum. Ders olarak değil de daha eğlenceli bir şekilde öğreniyorlar" dedi.
Okul müdür yardımcısı Halit Sultan, 350 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, "Türkiye'yi ve Türk dilini çok seviyorlar. Hevesliler. Anaokul ortaokul ve lise eğitimi var" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...