Sebahat Tuncel'den 'Kobani' açıklaması!

/ Kaynak: İHA
Sebahat Tuncel'den 'Kobani' açıklaması!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

HDP Milletvekili Sebahat Tuncel, Türkiye'nin Kobani için yardım koridorunu açması gerektiğini savundu.

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, HDP İstanbul İl Başkanlığında son günlerde yaşanan sokak olayları ve Kobani'de yaşanan olayları değerlendirdi. HDP Milletvekili Sebahat Tuncel, "Ortadoğu'da uzun süredir 3'üncü dünya savaşı diyebileceğimiz bu süreç aslında Tunus'ta başlayıp Mısır ile devam eden yanı başımızdaki Suriye'de ve Rojava'da devam eden bir süreçtir. Bu savaşın mağdurları biz kadınlardır. Savaş kadınlar için ölüm, zulüm, taciz ve işkence demektir" dedi.
"BU KATLİAMDIR"
Çıkan olaylarda 35 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Tuncel, "Bu katliamdır. Yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet diliyoruz. Sanki bu şiddet dalgasının sahibi HDP'imiş gibi değerlendiriliyor. Bunu direkt reddediyoruz. İktidarın bir tane açıklaması bu süreci normale dönüştürebilir. Çözüm sürecini normal seyrine getirebilir. Savaştan ölümden zulümden kimsenin çıkarı yoktur. Bizim çıkarımız barıştan yanadır. Hakların kardeşliğinden ve eşitliğinden yanadır" ifadelerini kullandı.
"HDP'nin çağrısını şiddet çağrısı olarak değerlendirmek hiç doğru değildir" diyen Tuncel, "HDP'nin demokratik çağrısına karşılık eline silah alanlar süreci provoke etmiştir. Bunu açığa çıkarmakta hükümetin sorumluluğundadır. Sonuç olarak biz gerçekten iktidarın sorumlu davranmasını ve sokaklardaki bu gerginliği giderecek, Türkiye'de müzakere sürecini ilerletecek barışçıl gelecek yaklaşımı içerisinde olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
"YANLIŞ ANLAŞILMASIN, BARIŞI SAVUNUYORUZ"
Tuncel, Türkiye'nin yardım koridorunu açabileceğini ifade ederek, "Yanlış anlaşılmasın; biz savaşı değil, barışı savunuyoruz. Kobani'ye bugün dayatılan savaş aslında IŞİD orayı alırsa Türkiye'ye sınır komşusu olmuş olacak. Bunun karşısında bu koridorun açılmasını talep ediyoruz. Bu koridor açılarak hem oradaki sivil insanların insani ihtiyaçlarının karşılanmasını, hem de savaşta eşit koşulların sağlanmasını istiyoruz. Buna sahiplenme ve tepki gibi bir çağrı oldu ama bu çağrı şiddete davet değildir. Bu süreci provoke edenler ellerinde kılıçlı, satırlı silahlı insanlar sokağa çıktı ve bu göstericilere karşı bunları kullanmaya başladılar. Biz başından beri söylüyoruz, bu süreci gerginleştiren HDP'nin çağrısıyla sokağa çıkanlar değildir" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...