Türkiye'den İsrail'e: Derhal son verin!

/ Kaynak: AA
Türkiye'den İsrail'e: Derhal son verin!

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'in Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişine engel olmasını şiddetle kınandı.

Dışişleri Bakanlığı, dün İsrail emniyet güçlerinin Mescid-i Aksa'ya Müslümanlar'ın girişlerine engel olmasını ve ibadet için camiye gelenlerin zorla çıkarılarak, birçok Filistinli'nin yaralanmasına sebep olmasını şiddetle kınadı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada; "İsrail emniyet güçlerinin 8 Ekim günü İslam aleminin mukaddes mabedi Mescid-i Aksa'ya Müslümanlar'ın girişlerine engel olmasını, ibadet için Islam aleminin Mescid-i Aksa'da bulunanları zorla dışarı çıkarmasını, bu şekilde birçok Filistinli'nin yaralanmasına sebep olmasını şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.
Bakanlık, İsrail'in bütün İslam alemi için özel bir yeri olan Harem-i Şerif ile ilgili olarak gösterdiği provokatif uygulamalarının bölgede huzursuzluğu ve gerginliği körüklemesinden endişe edildiğini belirtti.
Açıklamada, "İsrail'i Müslümanlar'ın ibadet hürriyetlerini ihlal eden bu tutumuna son vermeye davet ediyoruz" denildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...