Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şiddet eylemlerinin arkasında...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şiddet eylemlerinin arkasında...

Politika Haberleri

KTÜ akademik yılı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şiddet eylemi yapanlara anladıkları dilden yanıt verileceğini de vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Atatürk Alanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Kobani eylemleri ve artan şiddet olaylarına değindi. Soğukkanlı olunmasını isteyen Cumhurbaşkanı, içerideki maşaları kullanarak sokakları terörize etmek isteyenler olduğunu belirterek ''Bunu başaramayacaklar, hesabını soracağız" dedi. Erdoğan, şiddet eylemi yapanlara anladıkları dilden yanıt verileceğini de vurguladı.

İşte konuşmadan satır başları

Üniversiteler çatışmalarla, yasaklarla, kısıtlamalarla, ikna odaları ile gündeme geliyordu. İdeolojik saplantıların adete merkezi gibi gündeme geliyordu.Kutlu doğumlar sıkıntılı olur. Üniversitelerin asli görevine dönebilmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğitim nasıl ömür boyu devam eden bir süreçse hiç şüphesiz iyileştirme de aynı şekildedir. Özlük haklarında atılacak yeni adımlarla akademisyenlerimizin refah seviyeleri daha da yükselmiş olacak.


DARBELER TÜRKİYE'YE AĞIR BEDELLER ÖDETMİŞTİR
Aslında Türkiye'de sadece üniversiteler değil bir çok kurumun asli vazifeleri dışında çalıştıklarını görüyoruz. Örneğin siyaset kurumu çok uzun yıllar enerjisini Türkiye'nin kalkınmasına harcayamamıştır. Adalet kurumları milletle kucaklaşmak yerine enerjisini siyaseti kısıtlamaya adamıştır. Emniyet güçleri milletin emniyetini sağlamak yerine enerjisini statükoyu koruyama harcamıştır. 2000'li yılların başında Türkiye'nin son derece gereksiz sorunlarla sürekli enerji kaybettiğini görüyoruz. 2. Dünya savaşına katılmış ülkeler enerjilerini kalkınma için seferber ederken, Türkiye 10 yılda bir darbelerle, iç çatışmalarla, terörle maalesef kendi içine kapanmıştır.Hiç bir askeri darbe Türkiye'ye kazanç sağlamamış aksine Türkiye'ye ağır bedeller ödetmiştir.

SİYASET GÜÇ KAZANDIKÇA YENİ TÜRKİYE KAZANDI
Yeni Türkiye artık enerjisini olması gerektiği alanlarda sarf ediyor. Devlet enerjisini artık kendisi için değil milleti için harcıyor. Milleti ile kucaklaşıyor.Son 12 yılda Türkiye ekonomisi yıllık oranda yüzde 5 artış gösteriyor. Bu demokratikleşmenin ve güvenin bir neticesidir. Siyaset güç kazandıkça Türkiye ekonomisi büyüdü. Türkiye ekonomisi bu şekilde büyümeye de devam edecektir. Toplum rahatladıkça, yasaklar kalktıkça Türkiye ekonomisi zenginleşecektir. Yasaklayan, kısıtlayan,reddeten bir devlet anlayışı yok artık. nbsp;Artık başörtüsü ile sakalla bıyıkla değilm eğitim ve bilimle meşgul olan üniversitelerimiz var. Uğruna büyük mücadele verdiğimiz bu kazanımlara yenilerini ekleyeceğiz inşallah.

ŞİDDET EYLEMLERİNİN ARKASINDA ESKİ TÜRKİYE'NİN AKTÖRLERİ VAR
Yeni Türkiye ayakları üzerinde cesaretle doğrulurken, eski Türkiye'nin onu paçalarından tutarak aşağıya çekmeye çalıştığına zaman zaman şahit olduk. Eski Türkiye'de belli zümreler kazanırken millet sürekli kaybediyordu. Eski Türkiye'nin aktörleri yeni Türkiye'nin yolunu kesmek için her yönetİmi deniyorlar. Halkı yoksullaştıranlar o eski günlerin tekrar gelmesini istiyorlar. Güven ve rahat ortama tahammül edemiyorlar. 77 milyonun kardeşçe kucaklaşmasından rahatsızlık duyuyorlar.Gezi olayları terör olaylarına yeniden rant sağlanabilmek için sahneye konmuştur. Ama orada da kaybettiler. Şu anda yeni bir takım girişimlerinin sergilendiğini görüyorum. Son bir kaç günkü şiddet eylemlerinin arkasında eski Türkiye'nin aktörlerinin olduğunu görüyoruz. nbsp;

ASKER VE POLİS NE GEREKİYORSA ONU YAPACAK
Şu anda Türkiye'de bazı siyasiler çıkmış tezkereye oy vermiyorlar ama yeni bir tezkere istiyorlar. Kobani'den 200 bin insanı Türkiye eve almış ama sen 2000 kişiyi öldüren Esed'i korumak için mi böyle yapıyorsun? Türkiye'de devlet terörü var. Bu kadar insan evinden çıkıyor bunu sağlayan kişiyi sen kalkıp korumaya çalışıyorsun. nbsp;Şehirlerimizi yangın yerine çevirmek için eylem yapanlar kimler? Her şey ortada. Bölücü terör örgütü bunun baş sorumlusudur. Polislerimizi şehit edenler ortada. Bütün bunlara karşı polisimiz ne yapacak? Kimse bu konuda bize akıl vermesin. Askerimizin polisimizin artık kalkanla bu işin karşısında durması mümkün değil. Polisimiz de askerimiz de artık ne gerekiyorsa onu yapacaklar. nbsp;

www.turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...