Hakan Fidan'dan ABD'de kritik temaslar

/ Kaynak: AA
Hakan Fidan'dan ABD'de kritik temaslar

GÜNDEM Haberleri  / AA

ABD Başkanı Barack Obama'nın İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü.

ABD Başkanı Barack Obama'nın İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü.
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Monaco'nun bugün Fidan ile hali hazırdaki yakın terörle mücadele işbirliğini derinleştirmek ile IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyona Türkiye'nin eşsiz kapasitesinin daha fazla entegre edilmesinin yollarını görüşmek için bir araya geldiği bildirildi.


Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"IŞİD konusu bağlamında, sayın Monaco, Irak ve Suriye'de devam eden ABD askeri operasyonlarına Türkiye'nin desteğine yönelik takdirlerini dile getirdi ve IŞİD'in kapasitesini azaltma ve tamamen yok etme noktasında kapsayıcı stratejinin bir parçası olarak Türkiye'nin yardımlarının hızlandırılmasının öneminin altını çizdi. nbsp;
Sayın Monaco, Irak güvenlik güçlerinin yanı sıra Suriyeli ılımlı muhaliflerin kapasitesinin daha hızlı biçimde inşa edilmesi ile sınır güvenliğinin güçlendirilmesi ve Suriye'ye ve Suriye'den yabancı terörist akışının engellenmesi için daha fazla adım atılması ihtiyacını vurguladı.''
Monaco ve Fidan'ın ayrıca, Suriye'de El Kaide'nin yaydığı ortak tehdidi gözden geçirdiği ve güvenlik ve istihbarat konusunda yakından istişareye devam etme noktasında mutabık kaldığı ifade edildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...